Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Medvedeviltä jälleen äyskimistä ja uhkailua, Ukrainalta kipakka vastaus

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev sanoi venäläismedian haastattelussa lauantaina, että Ukrainan mahdollisuudet rauhanneuvotteluihin kimppuunsa hyökänneen Venäjän kanssa kaikkoavat, jos sen asevoimat hyökkäävät Krimin niemimaalle.

– Siinä tapauksessa mahdollisia ovat ainoastaan Venäjän vastaiskut. Kaikki Kiovan hallinnassa oleva Ukraina tulee palamaan, haukkamaiseksi kommentaattoriksi sodan aikana äitynyt Medvedev laukoo talouslehti RBK:n mukaan.

Syviin iskuihin alueille jotka Venäjä katsoo itselleen kuuluviksi, vastattaisiin Medvedevin sanoin "nopeasti, kovasti ja vakuuttavasti". Tarvittaessa maan ydinasedoktriinin mukaisesti, jos Medvedeviä käy uskominen. Kyseisen doktriinin mukaan Venäjä voi käyttää ydinaseita, jos sen olemassaolo on uhattuna tavanomaisin asein käytävässä sodassa.

Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan ja liitti sen itseensä laittomasti keväällä 2014. Samana vuonna Venäjä aloitti välillisesti Itä-Ukrainan sodan Donbassin alueella. Helmikuussa 2022 Venäjä laajensi sotansa suurhyökkäykseksi valheellisin perustein ja julisti saman vuoden syyskuussa liittävänsä Donbassin, Hersonin ja Zaporizzjan alueet itseensä.

Ukrainan vastahyökkäysten edetessä kyseisille alueille presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov totesi miehitettyjen alueiden kuuluvan Venäjän ydinsateenvarjon alle. Ydinaseiskua ei ole kuitenkaan nähty, vaikka Ukraina pakotti Venäjän vetäytymään Hersonin kaupungista marraskuun alkupuolella.

Medvedevin tuorein ulostulo ei ole jäänyt vaille vastausta Ukrainan johdolta. Sodan käänteitä tiiviisti sosiaalisessa mediassa kommentoiva Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak vastaa Medvedeville Ukrainan kykenevän vapauttamaan alueensa "kaikin keinoin".

– Uhkaukset vastaiskuista ovat pelkkä vahvistus aikeista toteuttaa massamurhia ja yritys pelotella perinteiseen venäläiseen tyyliin. Olkaa aina piittaamatta Medvedevistä, Podoljak kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä.