Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

CNN: Sotaa välttelevät venäläismiehet jäivät kuukausiksi jumiin arvostetulle lentoasemalle

Ukrainan sotaan joutumista välttelevät viisi venäläismiestä ovat jääneet jumiin Soulin lentoasemalle, joka on äänestetty usein yhdeksi maailman parhaista.

Uutiskanava CNN:n mukaan miehet ovat olleet Incheonin kansainvälisellä lentoasemalla kuukausia, koska Etelä-Korean viranomaiset kieltäytyivät ottamasta heitä vastaan.

Kolme miehistä oli saapunut lentoasemalle lokakuussa ja loput kaksi marraskuussa, kertoi CNN:lle miesten asianajaja Lee Jong-chan.

Leen mukaan Etelä-Korean oikeusministeriö hylkäsi miesten pakolaishakemuksen. Miehet odottavat yhä lentoasemalla päätöstä valituksistaan.

Miehille tarjotaan yksi ateria päivässä ja he voivat käydä suihkussa. He eivät voi kuitenkaan poistua lentoaseman lähtö- ja verovapailta alueilta.

CNN:n mukaan Etelä-Korean oikeusministeriö hylkäsi miesten hakemukset, koska se katsoi, ettei asevelvollisuudesta kieltäytyminen ollut syy pakolaisstatukseen.

Oikeusjärjestöt ovat vaatineet Etelä-Korean hallitusta hyväksymään miehet pakolaisiksi.

Asevelvollisuus on CNN:n mukaan herkkä aihe Etelä-Koreassa, jossa asepalvelus on pakollinen kaikille 18–35-vuotiaille työkykyisille miehille.

Edes maan urheilijoita tai K-pop-supertähtiä ei ole vapautettu asepalveluksesta.