Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Teknologiateollisuuden ja Pron sovittelu jatkuu tiistaina

Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien välinen sovittelu alkoi lauantaina ja päättyi alkuiltapäivällä. Valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi, että sovittelu teknologiateollisuuden toimihenkilöitä sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöitä koskevissa työriidoissa jatkuu tiistaina.

Neuvotteluja vetää sovittelija Jukka Ahtela.

Pro on jättänyt teknologiateollisuuden toimihenkilöitä koskevan lakkovaroituksen. Kolmipäiväinen lakko alkaa 13:ssa alan yrityksessä 1. helmikuuta, ellei sopua synny sitä ennen. Lisäksi suunnittelu- ja konsulttialan lakkovaroitus koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan. Pro on myös päättänyt toistaiseksi voimassa olevasta ylityökiellosta.Työehtosopimusneuvotteluissa on ollut kiistaa ennen kaikkea palkkaratkaisusta.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien välinen sovittelu jatkuu maanantaina ja Kemianteollisuuden tiistaina. Myös Teollisuusliitto, Sähköliitto sekä Ylemmät Toimihenkilöt (YTN) ovat antaneet lakkovaroitukset helmikuun alussa alkavasta kolmen päivän lakosta.

----

Juttua korjattu klo 16.22: Lakonuhka koskee teknologiateollisuuden toimihenkilöitä 13:ssa yrityksessä. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevissa työpaikoissa. Jutusta sai aiemmin sen kuvan, että lakko koskee suunnittelu- ja konsulttialaa laajemmin.