Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lehmä tippui kärrystä ja raahautui auton perässä satoja metrejä – poliisi epäilee kahta miestä eläinsuojelurikoksesta Hartolassa

Hämeen poliisilaitos tiedotti torstaina epäilevänsä kahta hartolalaismiestä eläinsuojelurikoksesta ja eläinkuljetusrikoksesta. Epäillyt teot ovat tapahtuneet poliisin mukaan viime elokuussa Hartolassa Päijät-Hämeessä.

Noin 50- ja 60-vuotiaat miehet olivat poliisin mukaan kuljettaneet 250-kiloista lehmää hevoskuljetuskärryllä auton perässä, kun kärryn ovi oli auennut ja lehmä tippunut ulos.

Lehmä oli kuitenkin sidottu päästään kiinni kärryn sisään pitkällä riimulla. Tästä syystä lehmä jäi raahautumaan kärryn perään.

Poliisin mukaan lehmä raahautui hiekkatiellä muutamien satojen metrien matkan ennen kuin miehet huomasivat tilanteen. Miehet päätyivät lopulta teurastamaan lehmän.

Poliisin mukaan hevoskärry, jolla lehmää kuljetettiin, oli huonokuntoinen ja poistettu liikennekäytöstä. Kärry oli katsastettu viimeksi vuonna 2008.