Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Useita työriitoja aletaan sovitella tällä viikolla valtakunnansovittelijan toimistolla: "Teemme parhaamme, jotta lakot vältettäisiin"

Useita työriitoja aletaan tällä viikolla sovitella valtakunnansovittelijan toimistolla. Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran luona keskiviikkona aamupäivällä kävivät Teknologiateollisuuden työnantajat ja Teollisuusliitto. Osapuolten välisen työriidan sovittelua jatketaan taas perjantaina. Heidän jälkeensä keskiviikkona sovittelun valtakunnansovittelijan johdolla aloittivat Kemianteollisuus ja Teollisuusliitto.

Ammattiliitto Pro on puolestaan lauantaina menossa sovittelemaan teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työriitojaan.

Sajavaara sanoo STT:lle, että tällä viikolla käydään pääasiassa läpi sitä, mikä on johtanut sovitteluun valtakunnansovittelijan toimistolla.

– Tavoitteena on neuvotella tiiviissä tahdissa jokaisessa neuvottelupöydässä. Teemme parhaamme, jotta lakot vältettäisiin, ja katsomme, että päivä päivältä asioita viedään eteenpäin, Sajavaara sanoo.

Hän ei vielä tässä vaiheessa ota kantaa siihen, kuinka kaukana osapuolet ovat toisistaan ja milloin sopu voisi olla mahdollinen eri pöydissä.

Teollisuusliitto jätti tiistaina ensimmäiset lakkovaroitukset Teknologiateollisuuden työantajille sekä Kemianteollisuudelle. Osapuolten väliset erimielisyydet koskevat tulevaa palkkaratkaisua.

Teollisuusliiton työnseisauksien on tarkoitus alkaa 1. helmikuuta ja kestää kolme päivää. Ylityökielto on jo voimassa.

Ammattiliitto Pro jätti tiistaina lakkovaroituksen teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Suunnittelu- ja konsulttialan lakko koskee työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevilla työpaikoilla.

Lakon on tarkoitus alkaa 1. helmikuuta ja kestää kolme päivää. Myös Pro on päättänyt ylityökiellosta.