Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Aalistunturilla Kolarissa kiinni otetut aktivistit on vapautettu

Metsähallituksen hakkuita vastaan Aalistunturilla Kolarissa mieltään osoittaneet aktivistit on vapautettu, kertoi Lapin poliisi keskiviikkoiltana. Kiinni otettuja oli kahdeksan. Poliisin mukaan mielenosoittajat estivät liikenteen hakkuualueelle ja häiritsivät Metsähallituksen toimintaa tarkoituksellisesti.

Aktivistit tiedottivat aiemmin keskeyttäneensä hakkuut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Aalistunturilla, jonka alueelle on esitetty kansallispuistoa.

Poliisi on tutkinut tapausta nimikkeillä hallinnan loukkaus ja niskoittelu, ja kiinni otettuja kuulusteltiin keskiviikkkona.

Poliisin mukaan iltapäiväviideltä viimeinenkin kiinni otetuista oli kuulusteltu. Kaikki kiinni otetut on päivän aikana vapautettu.

Poliisi kertoi saaneensa tilanteesta tiedon tiistaiaamuna kello kymmeneltä ja saapuneensa paikalle iltapäivällä, jolloin se oli määrännyt mielenosoituksen siirtymään pois tiealueelta. Kun mielenosoittajat eivät siirtäneet esteenä ollutta telttaa, poliisi määräsi heidät poistumaan paikalta.

Mielenosoitus keskeytettiin lopulta yhdeksän aikaan tiistai-iltana, ja paikalla olleet mielenosoittajat otettiin kiinni.

Metsähallitusta vaaditaan luopumaan hakkuista

Hakkuiden keskeyttämisen takana oleva Metsäliike kertoo koostuvansa Elokapinan Metsäkapinan, Luonto-Liiton metsäryhmän ja Greenpeacen aktiiveista. Elokapina julkaisi maanantaina Twitterissä kuvia tapahtumapaikalta. Kuvissa näkyy mielenosoittajia kylttien kanssa.

– Olemme paikalla osana Metsäliikettä osoittamassa mieltä ilmastolle ja luonnolle tuhoisia hakkuita vastaan ja puolustamassa tulevaa kansallispuistoa, ryhmä viestitti.

He vaativat Metsähallitusta luopumaan kaikista hakkuista kansallispuistoesityksen alueella, kunnes alueen suojeluesitykset on käsitelty ympäristöministeriössä. Mielenosoittajat vetosivat myös ympäristöministeriöön Aalistunturin suojelualueen laajentamisen ja kansallispuiston pikaisen perustamisen puolesta.

Elokapina kertoi keskiviikkona noin puolenpäivän aikaan Twitter-tilillään, että kiinni otetut vietiin putkaan Rovaniemelle.