Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Valtiotyönantaja pyrkii jatkamaan palkkaneuvotteluita myöhemmin tässä kuussa

Valtion työntekijöiden palkankorotuksista käytäviä neuvotteluja on määrä jatkaa myöhemmin tässä kuussa, kertoo valtiotyönantajaa edustava Valtion työmarkkinalaitos. Sen mukaan uusista neuvotteluajoista pyritään sopimaan mahdollisimman pian.

– Työmarkkinatilanne on juuri nyt kovin hektinen monilla aloilla. Valtiotyönantaja jatkaa neuvotteluja myöhemmin tässä kuussa ja pyrkii uusiin sopimuksiin ennen nykyisten sopimusten päättymistä helmikuun lopussa, kertoo Valtion työmarkkinalaitoksen neuvottelujohtaja Sari Ojanen tiedotteessa.

– Valtiotyönantaja painottaa neuvottelutavoitteissaan maltillisia palkankorotuksia. Huomioimme toki laskelmissamme valtion henkilöstön heikentyvän ostovoiman elinkustannusten noustessa.

Neuvotteluja on käyty valtion työntekijöitä edustavan Jukon, Ammattiliitto Pron sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kanssa. Neuvottelujen katkeamisesta kertoi Juko keskiviikona. Samalla se kertoi aikovansa irtisanoa viime vuoden maaliskuussa solmitun kaksivuotisen työehtosopimuksen päättymään helmikuun loppuun. Torstaina Juko kuitenkin ilmoitti, ettei sopimusta ole vielä irtisanottu, vaan Jukossa katsotaan, miten tilanne etenee.

Osapuolten piti alun perin jatkaa neuvotteluja palkkaratkaisusta torstaina, mutta tapaaminen peruttiin. Pöydällä oli yhteensä 78  000 ihmisen tämän vuoden palkankorotukset.

Useiden alojen palkkaneuvottelut ovat viime aikoina edenneet nihkeästi. Työmarkkinoilla ei odoteta ratkaisuja muidenkaan alojen palkankorotuksista ennen kuin teknologiateollisuuden uusista työehdoista päästään sopuun.