Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Vessasta kuolleena löytyneen miehen itsenäinen työ vaikutti siihen, ettei hänen kuolemaansa huomattu – mies löytyi kuolleena helsinkiläisen työpaikkaravintolan wc-kopista joulukuussa

Helsinkiläisen työpaikkaravintolan wc-kopista kuolleena löytyneen miehen työn itsenäinen luonne vaikutti siihen, ettei hänen kuolemaansa huomattu, kertoo Helsingin kaupungin toimialajohtaja Ville Lehmuskoski STT:lle.

Lehmuskosken mukaan mies teki työtä, jossa hän liikkui itsenäisesti ympäri pääkaupunkiseutua. Menettelyyn ei myöskään kuulunut se, että työntekijä olisi raportoinut esihenkilölleen päivittäin.

– Sen takia, jos hänestä ei ole johonkin aikaan kuulunut, niin se ei ole normaalista poikkeavaa, Lehmuskoski sanoo.

– Asiaan liittyy myös se, että tuohon aikaan kuuluu päivä, jolloin hänen olisi ollut tarkoitus olla vuosilomalla, hän jatkaa.

Työyhteisöön kuulunut mies löytyi kuolleena wc-kopista 14. joulukuuta. Lehmuskosken mukaan vielä ei ole varmaa, kauanko työntekijä oli kuolleena kopissa, mutta kyse on enintään viikosta. Työntekijä nähtiin Lehmuskosken mukaan lounastamassa helsinkiläisessä työpaikkaravintolassa, jonka vessasta hänet myöhemmin löydettiin.

Helsingin kaupunki: Esihenkilö oli yrittänyt tavoittaa menehtynyttä ennen löytymistä

Kuollutta miestä oli Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan yritetty tavoittaa muun muassa esihenkilön toimesta ennen löytymistään.

– Otan syvästi osaa läheisten suruun. Selvitämme yhdessä kiinteistöstä vastaavien tahojen kanssa, tuleeko joitain toimintatapoja talossa muuttaa, jotta voidaan varmistua, ettei mikään tila jää tarkistamatta pitkiksi ajoiksi, kertoo tekninen johtaja Kari Pudas tiedotteessa.

Myös Lehmuskoski kertoo, että tapaus on surun lisäksi herättänyt työyhteisössä pohdintaa siitä, voitaisiinko yhteisössä toimia jotenkin toisin, jotta tiedettäisiin, missä yhteisön jäsenet ovat.

– Tarkoitus on, että koko yhteisön tasolla keskustellaan siitä, onko meidän työyhteisöllä jotain toimintatapojen parantamista niin, että paremmin tiedettäisiin, missä työkaverit ovat ja onko heillä jotain huolia tai avuntarpeita.

Helsingin poliisi ei epäile asiassa rikosta ja tutkii asiaa kuolemansyyntutkintana.