Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Onko suomalaisten koulutustaso heikentynyt? Katso suoraa lähetystä sivistysseminaarista, jossa riittää huippupuhujia iltapäivään asti

Suomen huippuvuosista heikentyneet Pisa-tutkimustulokset ovat pyörineet lähivuosina otsikoissa.

Mutta onko suomalaisten koulutustaso todella heikentynyt viime vuosien aikana? Missä mennään lasten ja nuorten oppimistulosten osalta? Miten kulttuurin rahoitus ja käyttäjämäärät ovat muuttuneet 2000-luvulla?

Muun muassa näihin kysymyksiin on etsitty vastauksia sivistyskatsauksessa, jonka opetus- ja kulttuuriministeriö on laatinut. Sivistyskatsaus toimii taustamateriaalina uudelle hallitukselle.

Vuosituhannen vaihteessa alkanut lasku oppimistuloksissa on ollut Suomessa poikkeuksellisen nopeaa

Katsaus on ensimmäinen laatuaan. Jatkossa opetus- ja kulttuuriministeriö aloittaa koko hallinnonalan kattavien säännöllisten tilannekuvaraporttien julkaisemisen.

Katsaus julkistetaan Säätytalolla järjestettävässä seminaarissa tänään kello 9.30. Uutissuomalainen näyttää seminaarin suorana lähetyksenä. Seminaari kestää kello 16.30:een saakka. Tarkempi ohjelma löytyy tämän jutun lopusta.

Voit seurata tilaisuutta tästä:

Seminaarissa ovat puhujina muun muassa opetusministeri Li Andersson (vas.), tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) sekä OECD:n koulutusosaston johtaja Andreas Schleicher.