Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Aattoaamun liikenne on sujunut rauhallisesti, ajokeli parantunut eilisestä

Jouluaattoaamun liikenne maanteillä on ollut valtakunnallisesti rauhallista, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

Suurempia liikenneonnettomuuksia ei ole sattunut eikä ruuhkia ole syntynyt.

Jouluaaton liikenne on yleensä vilkkaimmillaan aamulla noin kello 9–10. Liikennemäärät vähenevät hiljalleen iltapäivällä noin kello 14–15 aikaan, Fintrafficista kerrottiin STT:lle perjantaina.

Ajokeli on tänään Suomessa myös monin paikoin eilistä parempi, sillä aatonaaton sateet ovat väistyneet. Toisaalta pakkaset ovat voineet hieman lisätä teiden liukkautta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan missään päin maata ei aattona tai joulupäivänä ole voimassa varoituksia huonosta ajokelistä.

Joulukerroin kertoo jouluisimmat kunnat

Tilastokeskuksessa on laskettu leikkimielinen joulukerroin, joka kuvaa kunnan joulupäivän väkimäärää suhteessa kunnan tavanomaiseen väkimäärään. Jos kerroin on alle yksi, väkeä lähtee kaupungista enemmän kuin sinne tulee. Jos se taas on yli yksi, väkeä saapuu kaupunkiin enemmän kuin sieltä lähtee.

Laskenta perustuu mobiilipaikannusdatalle.

Tilastokeskuksen mukaan Tampere menettää jouluisin eniten väkimäärästään muille kunnille, sillä sen joulukerroin on 0,78. Edes Helsingistä ei lähdetä niin ahkerasti joulunviettoon muualle, sillä Helsingin kerroin asettuu lukuun 0,86.

Muita vähintään 10 prosenttia tavanomaista väestöään menettäviä kuntia ovat Kajaani, Turku, Jyväskylä, Pirkkala, Vaasa, Kuopio, Oulu, Lahti ja Joensuu.

Joulukertoimet ovat suurimmat Kittilässä, Pelkosenniemellä, Muoniossa ja Kolarissa. Viimeistä lukuun ottamatta ne kaikki kaksinkertaistavat tavanomaisen väkimääränsä joulupäivänä.