Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Yön uutiskooste | Kaatuneen rekan säiliöstä vuoti rikkihappoa Lahdessa eteläisellä kehätiellä, Venäjällä vangitulle toisinajattelijalle määrä lukea tuomio tänään

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Sunny Car Center -autokauppakeskusta Hämeenlinnaan yrittäneen Markku Ritaluoman talousrikossyytteiden puinti alkaa tänään

Hämeenlinnaan kaavaillun suuren autokauppakeskuksen Sunny Car Centerin perustajan ja entisen toimitusjohtajan Markku Ritaluoman rikosoikeudenkäynti alkaa tänään valmisteluistunnolla Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syyttäjät ovat nostaneet Ritaluomaa vastaan syytteet törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä petoksesta. Lisäksi häntä syytetään törkeistä veropetoksista.

Esitutkinta Ritaluomaa vastaan alkoi sen jälkeen, kun autokauppakeskusta valmistellut yhtiö päätyi konkurssiin vuonna 2015. Ritaluoma on sittemmin asunut ulkomailla ja tuomittu useiden miljoonien eurojen vahingonkorvauksiin konkurssia seuranneissa riitaoikeudenkäynneissä.

MT: Olli Rehnin suosio romahti - Pekka Haavisto suosituin presidenttiehdokas

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on Maaseudun Tulevaisuuden kyselyssä suosituin ehdokas vuoden 2024 presidentinvaaleihin. Kahdesti ehdolla ollutta Haavistoa kannattaa 17 prosenttia vastaajista, saman verran kuin heinäkuussa tehdyssä kyselyssä.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn oli kesällä ykkösenä, mutta on menettänyt kannatustaan selvästi. Keskustalaisen Rehnin kannatus oli nyt 14 prosenttia, kun se kesällä oli 20 prosenttia.

Kolmantena on Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, jonka kannatus on noussut kesän viidestä prosentista runsaaseen kahdeksaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa tänään YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) jatkaa tänään vierailuaan Yhdysvalloissa. Haavisto tapaa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin ja rauhanrakennus- ja humanitaarisista kysymyksistä vastaavia YK:n johtohenkilöitä New Yorkissa. Tapaamisissa keskustellaan muun muassa Venäjän hyökkäyssodan globaaleista vaikutuksista. Myös esimerkiksi Lähi-idän, Persianlahden ja Afrikan sarven tilanne ovat esillä keskusteluissa.

Eilen Haavisto tapasi Washingtonissa Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin sekä ruotsalaiskollegansa Tobias Billströmin. Ministerit keskustelivat muun muassa Nato-jäsenyysprosessin etenemisestä ja pitivät yhteisen infon.

Kaatuneen rekan säiliöstä vuoti rikkihappoa Lahdessa eteläisellä kehätiellä - kaistoja poikki pitkälle aamuun

Lahdessa eteläisellä kehätiellä Kouvolan suuntaan kulkevat kaistat ovat poikki rikkihapporekan kaatumisen vuoksi. Rekka kaatui torstaina illalla, ja säiliöstä ehti vuotaa useita tonneja rikkihappoa maastoon.

Päivystävä palomestari Jukka Huttunen kertoi STT:lle hieman ennen kolmea yöllä, että meneillään oli säiliöiden tyhjennys. Lisäksi onnettomuuspaikka on raivattava ennen kaistojen avaamista. Kokonaisuudessaan urakka kestää yöllisen arvion mukaan pitkälle aamuun.

Tarkka sijaintipaikka on tien 167 liittymän lähellä noin puoli kilometriä Liipolan tunnelin läntisestä suuaukosta länteen päin.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

YK pyytää lisää rahaa koleran taltuttamiseen Haitissa - jo lähes 300 kuollut

YK pyytää miljoonien dollareiden rahoitusta koleran taltuttamiseksi Haitissa. Karibianmerellä sijaitsevassa maassa kolera on tappanut nyt lähes 300 ihmistä sen jälkeen kun epidemia alkoi lokakuussa.

YK:n Haitin humanitaarisen avun koordinaattori Ulrika Richardson kertoi toimittajille torstaina, että järjestö oli onnistunut keräämään vain 23,5 miljoonaa dollaria, kun tarve olisi 145 miljoonalle.

Richardsonin mukaan lähes 12 000 ihmistä on joutunut sairaalaan koleran vuoksi epidemian aikana. (Lähde: AFP)

Venäjällä vangitulle toisinajattelijalle määrä lukea tuomio tänään

Venäjällä vangitulle toisinajattelijalle Ilja Jashinille on määrä lukea tuomio tänään.

Syyttäjä vaatii yhdeksän vuoden vankeustuomiota Jashinille, joka on arvostellut sotaa Ukrainassa. Jashin on nostanut videopalvelu Youtubessa esille muun muassa venäläisten Butshassa lähellä Kiovaa tekemiä julmuuksia. Hän kutsui tapahtunutta joukkomurhaksi. Jashin pidätettiin kesällä syytettynä väärän tiedon levittämisestä Venäjän asevoimista.

Jashin tuli tunnetuksi vuoden 2011–2012 mielenosoituksista presidentti Vladimir Putinia vastaan.

Twitteristä irtisanotut ovat aloittaneet oikeusjuttuja yhtiötä vastaan, myös San Franciscon kaupungille tehty valitus

Monet Elon Muskin omistukseen siirtyneestä Twitteristä irtisanonut ovat haastaneet yhtiön oikeuteen työsuhteensa päättämisen ehdoista. Lisäksi San Franciscon kaupungille on tehty valitus siitä, että Musk on laittomasti muuttanut toimistotilaa makuuhuoneiksi työntekijöiden käyttöön.

Kun Musk aloitti Twitterin johdossa, yli puolet yhtiön 7 500 työntekijästä sai lähtöpassit.

Kiistaa aiheuttavat esimerkiksi saamatta jääneet korvaukset, vaatimus kiristää työtahtia tai irtisanoutua ja Muskin inho etätyötä kohtaan. (Lähde: AFP)

Tampa Bayn vahva päätöserä liikaa Nashvillelle

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predators taipui Tampa Bay Lightningille maalein 2–5. Ottelu oli kahden erän jälkeen tasatilanteessa, mutta Tampa Bayn vahva päätöserä käänsi ottelun joukkueen eduksi.

Tampa Bayn ykköshahmo oli Brayden Point, joka teki joukkueensa avausmaalin ja lisäksi päätöserässä 3–2-voittomaalin. Pointilla on nyt kasassa tällä kaudella 13 maalia.

Nashvillen suomalaisista hyökkääjät Mikael Granlund ja Juuso Pärssinen jäivät pisteittä. Maalivahdeista Juuse Saros oli pelivuorossa ja torjui ottelussa 27 kertaa.

Loppuviikon aikana voi kertyä noin viisi senttiä lisää lunta

Loppuviikon aikana voi kertyä noin viisi senttiä lunta eri puolilla Suomea, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen. Lunta ei tule kuitenkaan yhtä paljon kuin alkuviikolla.

Etelä-Suomeen on kertynyt tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon lunta. Lunta oli torstaina etelässä lähes 30 senttiä, mikä on Keräsen mukaan noin 15 senttiä tavanomaista enemmän.

Ajokeli oli torstaina huono tai erittäin huono kaikkialla Suomessa Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan. Tieliikennekeskus muistuttaa autoilijoita oikeasta tilannenopeudesta ja turvaväleistä.