Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Huippukokki listasi Helsingin parhaat ravintola-annokset – 5 euron mättö yllätti: "Ruokaisa ja rapea"

Markus Aremo rankkasi pääkaupungin mieleenpainuvimmat sapuskat.

Ensimmäisen Michelin-tähden Suomeen 1987 saavuttanut Eero Mäkelä kirjoitti teoksen Sata parasta – näitä aterioita et unohda (Otava 2006). Joukossa on paljon ulkomaalaisia ruokia nimikoituna tekijöilleen tai kotipaikoilleen, mutta myös Eeron oma hampurilainen!

Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? – kysyntä löi yrittäjän allikällä

Helsingistä Mäkelä nosti esiin Palace Gourmet’n Marko Laineen itämaisen ratatouillen sekä Eteläranta 10:ssä toimineen La Vistan katkarapupastan ja mansikka-vermuttisorbetin.

Kysyimme Michelin-tähtensä aikoinaan Georgessa 2004-2006 ja Carmassa 2008 ansainneelta Markus Aremolta, mitkä olisivat nyt Stadin kymmenen unohtumatonta. Tässä lista ja perustelut:

KotKotin lemon pepper wingsit.

– Paikka on tervetullut lisä fast food -kulttuuriin.

– Ruokaisat ja rapeat. Ja tasalaatuiset, mikä on tärkeää minulle.

Michelin-kokki avasi grillikioskin Karhupuistoon – Asiakas: "Jos pohtii, mitä rahalla saa, kyseessä on kaupungin paras paikka"

Gastro Cafe Kallio viikonloppuaamiaisten lämpimät voileivät.

– Näitä saa harvoin.

– Kiva käydä.

Lätty Helsingin eli La Bohèmen juustolla täytetyt letut.

– Tuoreet raaka-aineet, rapeus ja taleggio-juusto!

Samuli Simulan isännöimä kahvila toimi viime kesänä Torikortteleissa, nyt tilapäisesti suljettu.

Chez Dominiquen mustajuuririsotto ankanmaksalla.

– Se on jäänyt mieleen. Kahdeksan eri komponenttia. Paljon käsityötä. Se nosti kaikkien ravintola-alalla toimivien rimaa korkeammalle. Silloin panostettiin ruokaan.

Hans Välimäen tähtiravintola toimi Ludviginkadulla 1998–2006 ja Rikhardinkadulla 2006–2013.

"Huippuravintolassa tästä joutuisi maksamaan 25 euroa!" – Hans Välimäki testasi Helsingin leikkipuistoruoan: kehujen lisäksi löytyi pari parannusehdotusta

Inarin kylmä hyllyvä kanaliemi ja paahdettu tatti, joka on kypsytetty herkkusieniöljyssä sekä chiliöljy.

– Pakko mainita vaikka ravintola on mietintätauolla.

– Umamipommi, joka päräytti.

Bulevard Bar & Seafoodin paistettu meriantura meunière.

– Huippu. Taidokkaasti tehty. Kokoluokka: riittävästi yhdelle miehelle. Kylkeen laadukas salaatti. Korostaa trendiä: meriantura on palannut ravintolakeittiöihin.

Kolmen kruunun wieninleike.

– Mielikuva ravintolasta.

– Jos wieninleikettä tekee mieli, menen sinne.

– Valkoiset pöytäliinat ja juoma. Se on rentoutus arjessa.

Bistro O Matin haudutettu karitsanrinta.

– Vaikka se ei olekaan Stadissa, haluan nostaa sen tähän listalle.

– Se oli minulle Wau!Wau! -kokemus joitakin vuosia sitten, Aremo sanoo.

Kirkkonummelalaisen ravintolan listalla löytyy nytkin yön yli haudutettua Svarfvarsin tilan karitsaa, tryffeli-puikulaperunaa ja fermentoitua karviaista.

Fazerin Kluuvin kahvilan omenahyve.

– Suosikki lapsesta asti.

Jouni Toivasen jälkiruoka paistetusta munakoisosta currykastikkeella.

– Sitä sai aikanaan Luomossa Vironkadulla. Se oli esimerkki luovan ajattelun jälkiruoasta.

Ja jos Aremolta vielä tivaa, mikä näistä kaikista on ykkönen, hän nostaa jalustalle Chez Dominiquen mustajuuririsoton.

Tiesitkö, mistä ravintoloiden riista tulee? – Hans Välimäen vastaus yllättää: "Sallisin enemmän maalaisjärjen käyttöä"

Lähiöravintola sinnittelee purku-uhan alla olevalla ostarilla – "Haluamme jatkaa"

Tiesitkö? Suomen ensimmäinen kebab-ravintola avattiin 40 vuotta sitten – kuva: poliisi teki kylmäävän tarkastuksen

Tunnetun kebab-ketjun perustajat avasivat uuden pizzerian Helsinkiin – näin Särdough eroaa kilpailijoista