Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Finnair peruu yhteensä noin sata lentoa tänään ja alkuviikolla

Finnair peruu yhteensä noin sata lentoa tänään ja alkuviikolla, lentoyhtiö kertoo tiedotteessaan. Suurin osa perutuista lennoista on sunnuntain ja maanantain lentoja. Mukana on myös kaksi tiistain lentoa.

Perumiset liittyvät Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ilmoittamaan lakkoon, joka koskee Helsingistä lähteviä lentoja. Finnairin matkustamohenkilökunnan vuorokauden kestävä ulosmarssi alkoi tänään kello kolmelta iltapäivällä.

– Pahoittelemme syvästi lakon asiakkaillemme aiheuttamaa huolta ja hankaluutta, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo yhtiön tiedotteessa.

Lentojen peruminen ja matkojen uudelleenreititys aloitettiin jo eilen. Finnairin viestinnästä kerrottiin sunnuntaina ennen iltakuutta, että noin 75 prosentille asiakkaista oli tarjottu uutta reititystä.

Peruttujen lentojen asiakkaat saavat tiedon peruutuksesta siihen yhteystietoon, jonka he ovat ilmoittaneet varauksessa. Oman lennon tilan voi tarkistaa myös Finnairin verkkosivujen kautta.

Ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa

AKT:n mukaan ulosmarssilla protestoidaan Finnairin henkilöstöpolitiikkaa, huonoa johtamista ja työntekijöiden irtisanomisilla uhkailua, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Finnair kertoi keskiviikkona aloittavansa muutosneuvottelut, jotka voisivat vähentää noin 450 työpaikkaa yhtiön matkustamopalveluista. Finnair suunnittelee matkustamopalvelunsa ulkoistamista Thaimaan ja Pohjois-Amerikan reiteillä.

Finnairin Schildt kuvailee AKT:n päätöstä aloittaa lakko ”todella ikäväksi” lentoyhtiön tiedotteessa.

– Olemme hakeneet yhdessä työntekijäliittojen kanssa säästöjä syksyn neuvotteluissa, mutta emme ole valitettavasti päässeet tulokseen. Edelleen toivomme löytävämme ratkaisut yhdessä.