Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Brittitiedustelu: Venäjän vetäytyminen Hersonista sujunut järjestelmällisesti – ongelmana edelleen kehno keskitason johtaminen ja salailun kulttuuri

Iso–Britannian puolustusministeriön viimeisimmän tiedusteluraportin mukaan Venäjän vetäytyminen Ukrainan Hersonista on sujunut järjestelmällisesti aiempiin isoihin vetäytymisiin verrattuna.

Raportin arvion mukaan Venäjä on todennäköisesti menettänyt vetäytymisen aikana vain joitain kymmeniä ajoneuvoja satojen sijaan. Suurin osa jälkeen jääneestä kalustosta on tuhottu.

Raportti toteaa, että verrattain onnistuneen vetäytymisen taustalla on lokakuussa sotajoukkojen komentajaksi nousseen kenraali Sergei Surovkinin tehokkuus.

Venäjä kuitenkin kärsii edelleen kehnosta keskitason johtajuudesta ja salailun kulttuurista. Raportti viittaa tapaukseen, jossa kaksi itäiseen sotilaspiiriin kuuluvaa komppaniaa pakeni rintamalta komentajansa kuoleman jälkeen. Muu upseeristo pyrki peittelemään tapausta.