Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Forbes: Venäjän nukkearmeija menettänyt Ukrainassa sotilaita hyökkäystä edeltävän vahvuutensa verran

Venäjän puolella Ukrainassa sotivan, separatistisen Donetskin kansantasavallan asevoimat on kärsinyt viimeisen yhdeksän kuukauden aikana lähes 20 000 sotilaan tappiot, talouslehti Forbes kertoo.

Kaatuneiden tai haavoittuneiden sotilaiden lukumäärä vastaa alueen sotajoukon helmikuista vahvuutta. Separatistialueen asiamiehen mukaan marraskuuhun mennessä taisteluissa on kuollut 3 746 sotilasta ja haavoittunut 15 794. Yhteenlaskettuna tappioita on 19 540. Haavoittuneiden sotilaiden paluu rintamalle ei ole varmaa.

Joukkoihin on taisteluiden edetessä pakottaen värvätty lisää henkilöstöä alueen 2,3 miljoonan ihmisen väestöstä sodan aikana.

Yhdysvaltain asevoimien arvion mukaan sotilasyksikkö menettää toimintakykynsä menettäessään 31 prosenttia vahvuudestaan.

Separatistialueen joukkojen tappiot eivät tule yllätyksenä, sillä kyseessä on Venäjän heikosti varustama nukkearmeija. Forbesin mukaan joukot taistelevat vanhanaikaisella aseistuksella, kuten neuvostoaikaisilla Mosin-Nagant-kivääreillä ja T62-taistelupanssarivaunuilla.

Ukrainan asevoimien yleisesikunnan mukaan Donetskissa on käyty tämän ja viime viikon aikana taisteluita Horlivkan kaupungin lähistöllä.

Raportin mukaan Ukrainan asevoimat on torjunut useita venäläisjoukkojen hyökkäyksiä.