Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pääministeri Marin ja Viron pääministeri Kallas tapaavat Helsingissä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja Viron pääministeri Kaja Kallas osallistuvat tänään Helsingissä järjestettävään maiden yhteistyötä käsittelevään seminaariin. Tilaisuus järjestetään Säätytalolla ja siihen osallistuu myös muita Suomen ja Viron ministereitä.

Ministeritilaisuus perustuu maiden välisen yhteistyön kehittämismahdollisuuksia selvittäneeseen raporttiin. Sen mukaan Euroopan turvallisuustilanne ja Suomen tuleva Nato-jäsenyys tiivistävät maiden yhteistyötä entisestään.

Tilaisuuden teemana on maiden välisen yhteistyön kehittäminen muun muassa talouden, vihreän siirtymän, digitaalisen yhteistyön, kulttuurin ja koulutuksen aloilla.

Pääministereillä on tilaisuuden ohessa myös kahdenvälinen tapaaminen, jossa käsitellään muun muassa Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa, Suomen ja Ruotsin liittymistä Naton jäseneksi sekä energiakysymyksiä.

Myös ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) ja Viron ulkoministeri Urmas Reinsalulla on kahdenvälinen tapaaminen, jonka aiheena on muun muassa maiden kahdenvälinen suhde ja Euroopan turvallisuustilanne.