Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Ojala-Niemelä: En voi luvata, että saamelaiskäräjälaki ehdittäisiin käsitellä

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Johanna Ojala-Niemelän (sd.) mukaan saamelaiskäräjälakia ei välttämättä ehdittäisi enää käsitellä valiokunnassa. Hän sanoi STT:lle, ettei pysty lupaamaan sitä, että lain käsittely onnistuisi aikataulullisesti.

Ojala-Niemelä huomauttaa, että valiokunnalla on jo nyt tiedossa paljon työläitä asioita ennen maaliskuun alkupuolella alkavaa vaalitaukoa. Listalla on esimerkiksi budjettilakeja, Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi sekä sivumäärältään poikkeuksellisen suuri työvoimapalvelulaki, jonka käsittelyä ei vielä ole edes aloitettu.

– Valiokunta on nyt jo tukossa asioita, Ojala-Niemelä sanoo.

Hän huomauttaa, että tilanteen tekee saamelaiskäräjälain osalta entistä haastavammaksi se, jos hallituksen sisällä on asiasta erimielisyyttä.

Hallitus käsittelemässä asiaa sunnuntaina

Saamelaiskäräjälain uudistamista koskeva lakiesitys oli tarkoitus antaa eduskunnalle torstaina. Oikeusministeriö oli jo ehtinyt ilmoittaa asiasta ja lähettää kutsun sitä koskevaan tiedotustilaisuuteen. Tilaisuuden aluksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kuitenkin ilmoitti, että lakiesitys ei edennyt, koska keskusta oli pöydännyt asian. Ministerin käsikirjan mukaan asian seuraava käsittely voi olla tästä aikaisintaan kolmen päivän kuluttua.

Hallitus on STT:n tietojen mukaan käsittelemässä saamelaiskäräjälakia uudelleen huomenna sunnuntaina.