Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskon keskusvarastosta marssi ulos tuhat ihmistä vastalauseena palkkaneuvottelujen katkaisulle

Keskon pääkaupunkiseudun keskusvarastosta marssi perjantaina ulos noin tuhat ihmistä vastalauseena sille, että työnantajapuolta edustava Kaupan liitto katkaisi neuvottelut ensi vuoden palkankorotuksista.

Vantaan Hakkilassa sijaitsevan varaston pääluottamusmies Mikko Ruokonen kertoi STT:lle, että ulosmarssi kestää kaksi tuntia, kun työntekijät ovat poissa kello 12 ja 14 välillä. Hakkilan varastoilla on töissä kaikkiaan noin 3 000 ihmistä kolmessa vuorossa. Ruokosen mukaan kyseessä on mielenilmaus Kaupan liiton toiminnasta.

– Me pidämme raukkamaisena sitä, että he menevät vientiteollisuuden selän taakse, kun pitäisi olla huolissaan ostovoimasta. Valitettavan myrskyiseltä näyttää nyt työmarkkinasää tänä syksynä, Ruokonen sanoi.

Kaupan liiton hallitus ilmoitti tiistaina, että sen mielestä kaupan alalla ei ole mahdollista käydä palkkaneuvotteluja ennen kuin neuvottelut on saatu päätökseen keskeisillä vientialoilla teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa. Keskon pääjohtaja Mikko Helander on Kaupan liiton hallituksen varapuheenjohtaja.

– Toivotaan, että Kaupan liitto palaa vielä yhteiseen neuvottelupöytään. Työntekijät ovat hätää kärsimässä, että miten inflaation kanssa pärjätään, Ruokonen sanoi.

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto (PAM) pääsivät sopuun työehtosopimuksesta helmikuussa. Sopimuksen toisen vuoden palkankorotuksista piti sopia joulukuun puoliväliin mennessä.