Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sähkönkulutus laski lokakuussa – Suomi oli sähkön nettoviejä seitsemänä päivänä

Sähkönkulutus laski lokakuussa 11 prosenttia vuoden takaisesta. Asia käy ilmi Energiateollisuus ry:n kuukausitilastosta.

Prosessiteollisuuden kulutus väheni lähes kahdeksan prosenttia ja muiden sähkönkäyttäjien lähes 13 prosenttia.

Energiateollisuuden mukaan kulutuksen lasku ei selity vähäisemmällä lämmöntarpeella, sillä lokakuu oli monin paikoin viimevuotista viileämpi.

– Energian hinnoista ja saatavuudesta on keskusteltu paljon, ja se varmasti näkyy kulutuksessa, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä tiedotteessa.

Sähkön tuonti oli lokakuussa 1,7 terawattituntia, kun vuotta aiemmin se oli 1,3. Tuonti Ruotsista nousi jonkin verran, kun tuonti Venäjältä on päättynyt.

Suomi oli lokakuussa seitsemänä päivänä jopa sähkön nettoviejä. Vienti suuntautui erityisesti Viroon.

Fingridillä ja Energiateollisuudella erilaiset menetelmät tiedon kokoamiselle

Kantaverkkoyhtiö Fingrid kertoi reilu viikko sitten, että sähköä kulutettiin lokakuussa kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Leskelä selittää STT:lle eroa Energiateollisuuden ja Fingridin sähkönkulutusluvuissa erilaisilla tiedonkokoamismenetelmillä. Fingrid kerää tietoja suoraan Suomen sähköjärjestelmästä, kun taas Energiateollisuus saa tietonsa sähköntuottajilta. Tämä tekee Leskelän mukaan Energiateollisuuden tiedoista tarkempia ja kattavampia.