Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Bidenin entinen tiedottaja: "Valkoinen talo pyörryksissään välivaalien tuloksista"

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin entinen lehdistösihteeri Jen Psaki kertoo uutiskanava MSNBC:lle, että presidentin hallinto on "pyörryksissä ja iloinen" maan kongressivaalien tuloksista.

– Olen ollut yhteydessä Valkoiseen taloon. He ovat iloisia siitä, miten asiat menevät juuri nyt, kuten heidän pitääkin, Psaki kommentoi kanavalle.

Republikaanit ovat ennustaneet "valtaavansa" kongressin vaalivoiton myötä, mutta puolue on saavuttanut vain vaatimattomia voittoja. Demokraattien menestys on ollut odotettua parempi.

Uutiskanava NBC:n viimeisimmän arvion mukaan republikaanit voittavat 219 edustajainhuoneen paikkaa verrattuna demokraattien 216 paikkaan. Republikaanit pääsevät siis enemmistöön, mutta huomattavasti odotettua pienemmällä osuudella.

Senaatin osalta tulos on vielä epäselvä, kun ääniä lasketaan Arizonassa, Georgiassa ja Nevadassa.

Psaki toimi presidentin hallinnon lehdistösihteerinä vuosina 2021–2022. Hän siirtyi tehtävästään toukokuussa työskentelemään politiikan analyytikoksi MSNBC:lle.

Psakin kommenteista uutisoivat muun muassa Sky News ja The Hill.