Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Rishi Sunakin hallituksessa ensimmäinen ero – kiusaamisesta syytetty ministeri jätti tehtävänsä

Britanniassa hallitusministeri Gavin Williamson on ilmoittanut eroavansa tehtävästään. Williamson julkaisi pääministeri Rishi Sunakille osoitetun eroilmoituksensa Twitterissä myöhään tiistaina.

Williamson oli Sunakin tuoreessa konservatiivihallituksessa niin kutsuttu salkuton ministeri, jolle ei kuulu mitään tiettyä vastuualuetta. Salkuttoman ministerin tehtävänä on olla mukana hallituksen toiminnassa yleisesti.

Williamson perustelee eroaan kiusaamissyytöksillä, joita häntä vastaan on esitetty viime päivinä.

Sunnuntaina julki tuli Williamsonin sekä puolueen niin sanotun kurinpitäjän Wendy Mortonin välisiä tekstiviestejä, joissa Williamson vaikutti valittelevan, että entisen pääministeri Liz Trussin epäsuosiossa olleita kansanedustajia ei kutsuttu kuningattaren hautajaisiin. Willamson tiettävästi varoitti Mortonia olemaan määräilemättä ja sanoi, että "kaikelle on hintansa".

Useat mediat ovat julkaisseet esimerkiksi virkamiesten kertoneen Williamsonin epäsopivasta käytöksestä, kiusaamisesta ja uhkailusta. Väitteistä on aloitettu tutkinta sekä hallituksessa että konservatiivipuolueessa.

Williamson haluaa puhdistaa nimensä

Williamson on kiistänyt syytökset, mutta erokirjeessään hän sanoo ymmärtävänsä niiden häiritsevän hallitustyötä.

– Sen vuoksi olen päättänyt siirtyä sivuun hallituksesta, jotta voin täysin toimia meneillään olevan valitusprosessin mukaisesti ja puhdistaa nimeni väärinkäytöksistä, kirjeessä lukee.

Kirjeen julkaistuaan Williams sanoi Twitterissä "spekulaation välttämiseksi", ettei aio ottaa vastaan mitään erorahaa.

Brittimedian julkaisemassa Sunakin vastauksessa pääministeri sanoo hyväksyvänsä eroilmoituksen surumielin mutta ymmärtävänsä Williamsonin ratkaisun.

46-vuotias Williamson sai aikanaan lähtöpassit myös Boris Johnsonin ja Theresa Mayn hallituksista. Pestinsä Mayn puolustusministerinä hän menetti, kun hänen syytettiin vuotaneen tietoja kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) kokouksista. Williamson on kieltänyt syytökset.

Johnsonin hallituksessa hän oli opetusministeri, kunnes Johnson päätti vaihtaa osan ministereistään.