Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kainuun prikaatin ampumaharjoituksessa päähänsä laukauksen saanut varusmies on kuollut

Kainuun prikaatin torstaisessa ampumaharjoituksessa ampumahaavan päähän saanut varusmies on kuollut.

Poliisin mukaan varusmies menehtyi vammoihinsa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tiedotteen mukaan vammoihin johtanut laukaus oli vahinkolaukaus.

Ampumaradalla oli tapahtumahetkellä harjoittelemassa 27 varusmiestä henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla. Ennen vahinkolaukausta oli ammuttu kohdistuslaukaukset rynnäkkökiväärein.

Varsinainen ampumaharjoitus oli alkamassa ja aseet oli ladattu patruunoilla, kun tuntemattomasta syystä varusmiehen oma kivääri laukesi niin, että luoti osui hänen päähänsä. Hän sai välittömästi ensiapua palveluskavereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä.

Varusmies kuljetettiin aluksi Kainuun keskussairaalaan, josta edelleen Kuopioon.

Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan ammunta oli järjestetty ohjeiden ja määräysten mukaisesti eikä ennen vahinkoa tapahtunut mitään poikkeavaa. Muut radalla olijat, vieruskaverit mukaan luettuna, keskittyivät suoritukseensa ja havahtuivat tapahtuneeseen vasta, kun vahinkolaukaus tapahtui. Kouluttaja oli ampujien takana eikä hänkään havainnut tavallisesta poikkeavaa.

Poliisi on suorittanut tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa ja puhuttanut paikalla olleita henkilöitä.

Asiassa ei epäillä rikosta, eikä poliisi tiedota asiasta muuta tutkinnan tässä vaiheessa.