Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Suomeen saapuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sateita – viikonlopuksi on luvattu liukkaita kelejä

Suomen keski- ja pohjoisosiin on annettu liukkaiden kelien varoituksia lauantai-illaksi ja sunnuntaiksi, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo. Maan eteläosiin ei ole annettu vastaavia varoituksia.

Liukkaat kelit johtuvat Sinisalon mukaan maahan lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä saapuvista lumi- ja räntäsateista.

– Maan länsiosiin tulee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä laajempi sadealue, joka etenee kohti pohjoista ja itää. Ahvenanmaalla ja saaristossa alkaa sataa vettä jo lauantai-iltana, Sinisalo sanoo.

Lauantain lämpötilat jäävät koko maassa muutamiin lämpöasteisiin. Lämpimintä on etelässä ja lännessä, jossa voidaan päästä viiteen lämpöasteeseen. Sen sijaan Pohjois-Savossa ja Kainuussa lämpötila saattaa painua Sinisalon mukaan jopa pakkasen puolelle.

Saapuvat sateet voimistavat Sinisalon mukaan merialueiden tuulia. Selkämerelle ja Ahvenanmerelle on luvattu kovan tuulen varoituksia lauantaiksi.

Sateet jatkuvat sunnuntaina

Sateet jatkuvat maan pohjois- ja itäosissa myös sunnuntaina. Maan itäosissa voi sataa Sinisalon mukaan sunnuntaina räntää aina Etelä-Savossa saakka. Nämä räntäsateet jatkuvat iltapäivään saakka.

– Lapissa on sunnuntaina lumisateita koko päivän ajan.

Lämpötilat ovat sunnuntaina hieman lauantaita korkeammalla maan etelä- ja länsiosissa. Lounais-Suomessa voidaan päästä Sinisalon mukaan jopa kymmeneen asteeseen.

– Sen sijaan Lapissa on hieman edellispäivää kylmempää. Siellä saatetaan jäädä muutamaan pakkasasteeseen. Idässä ollaan nollan tuntumassa.

Liukkaiden kelien varoituksen on kerrottu jatkuvan sunnuntaina maan pohjoisosissa iltaan saakka, kun taas maan keskiosissa varoitukset päättyisivät jo keskipäivällä.