Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Turkin oppositiojohtaja sai syytteen Turkin uuden disinformaatiolain nojalla, voi joutua vankilaan

Turkin pääoppositiopuolue CHP:n johtaja Kemal Kilicdaroglu sai torstaina syytteen Turkin uuden disinformaatiolain nojalla. Syyte voi johtaa jopa kolmen vuoden vankeustuomioon.

Asian vahvisti CHP-puolueen nimettömänä pysytellyt edustaja uutistoimisto AFP:lle. Hänen mukaansa kyseessä on Turkin ensimmäinen syyte kyseisen lain nojalla.

Kilicdaroglua on pidetty mahdollisena haastajana Turkin itsevaltaiselle presidentille Recep Tayyip Erdoganille ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Sananvapaus- ja ihmisoikeusjärjestöjen arvosteleman lain nojalla toimittajia, politiikkoja sekä tavallisia kansalaisia ja sosiaalisen median käyttäjiä voidaan tuomita 1–3 vuodeksi vankilaan "väärän tiedon" levittämisestä.

Syyte rapsahti, kun Kilicdaroglu maanantaina tviittasi vallassa olevan AKP-puolueen olevan syyllinen kasvaneisiin huumeongelmiin Turkissa. Hän väitti, että hallitus sulkee silmänsä huumekaupalta ja jopa hyötyy siitä.