Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Suomalainen tilaa useammin nopeimman taksin halvimman sijaan

Taksien tilaus- ja vertailupalvelu 02 Taksin tilausdatan mukaan taksia tilaava valitsee ennemmin nopeimman kuin edullisimman taksin.

Taksilain uudistuksen myötä kuluttajilla on enemmän mahdollisuuksia vertailla ja valita haluamansa taksiyhtiö. Kilpailu- ja kuluttajaviraston tekemän taksimatkan kehitystä koskevan tutkimuksen mukaan erityisesti suurissa kunnissa asiakkaat voivat säästää rahaa kilpailuttamalla taksikyydin hinnan. Viiden kilometrin esimerkkimatkalla voi säästää taksin hinnassa jopa 30 prosenttia.

02 Taksin tilausdatan mukaan asiakas kuitenkin painottaa valinnassaan nopeutta. Nopein ja edullisin auto saattaa useasti olla saman taksiyhtiön auto. Ellei näin ole, 17 prosenttia asiakkaista valitsee edullisimman auton ja 26 prosenttia valitsee nopeimman auton. Tämän perusteella nopeus ratkaisee selkeästi useammin kuin hinta.

Päätökseen taksiyhtiötä valitessa vaikuttavat hinnan ja saapumisajan lisäksi myös muut asiat. Yksi kasvussa oleva valintaperuste taksikyydeille on ekologisuus. 02 Taksin datan mukaan tilauksista 10 prosenttia on sellaisia, joissa asiakas ei ole valinnut nopeinta eikä halvinta taksiyhtiötä. Näistä tilauksista 8 prosenttia on tehty vähäpäästöisille autoille ja 6 prosenttia sähköautoille.