Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mies puukotti toisen miehen puistossa Mänttä-Vilppulassa – tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen vankeuteen Mänttä-Vilppulassa kesäkuussa tapahtuneesta taposta. Tuomion mukaan mies iski toista miestä teräaseella useita kertoja puistossa. Iskut osuivat kaulan ja rintakehän alueelle.

Syytetty kiisti oikeudessa syytteen taposta. Hän myönsi lyöneensä uhria ja aiheuttaneensa tämän vammat, mutta vetosi hätävarjeluun.

Oikeudessa todisteena olleelta videotallenteelta näkyi, että syytetyn ja uhrin välillä oli pystypainitilanne ennen puukotusta. Oikeuden mukaan tilanne ei kuitenkaan liittynyt ajallisesti puukotukseen.

– Oikeudessa kuullut kolme henkilöä ovat kaikki vahvistaneet, että tilanne oli rauhoittunut ennen teräaseen käyttämistä ja osapuolet palanneet pöydän ääreen istumaan, tuomiossa sanotaan.

Oikeus katsoi, ettei kyseessä ollut hätävarjelutilanne, vaan tappo. Kalle Aleksi Suhonen, 45, tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.