Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Nyt rengasvalmistaja Bridgestonekin ilmoitti lähdöstä Venäjältä – Moskovassa satanut viime yönä ensilumi

Japanilainen rengasvalmistaja Bridgestone on nyt myös ilmoittanut lopullisesta lähdöstään Venäjältä.

Maaliskuussa Bridgestone keskeytti kaiken tuotantonsa Venäjällä ja jäädytti uusinvestoinnit maassa. Maanantaina Bridgestone on kertonut, että aloittaa paikallisen ostajan etsimisen venäläistoiminnoilleen.

Yhtiöllä on ollut Venäjällä reilut 1 000 työntekijää. Venäjän markkinoilla toimintansa se aloitti vuonna 1998.

Bridgestonelle on ollut rengastehdas Uljanovskissa, Länsi-Venäjällä, noin 900 kilometrin päässä Moskovasta. Lisäksi sillä on ollut myynti- ja markkinointitoimisto Moskovassa.

Bridgestonen lähdöstä kertoi esimerkiksi venäläislehti RBK Telegramissa.

Moskovassa on satanut viime yönä ensilumi. Viranomaiset ovat kehottaneet, että ihmiset jättäisivät liukkauden vuoksi autonsa kotiin, varsinkin, ellei autoissa ole talvirenkaita.

Suomalainen Nokian renkaat kertoi viime viikolla, että on löytänyt Venäjän toiminnoilleen ostajan, mutta kauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

Nokian renkaat kertoi tehneensä Venäjän toiminnoista noin 300 miljoonan euron alaskirjauksen, mutta lopullinen summa tarkentuu myöhemmin.

Nokian renkaiden myynti kärsii Venäjän tehtaan lakkauttamisesta, vaikka yhtiö on lisännyt Suomen ja Yhdysvaltojen tuotantokapasiteettiaan. Yhtiö aikoo investoida lisätuotantoon Euroopassa.