Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Kirja-alan edistämispalkinto virtuaaliselle LANU!-kirjallisuusfestivaalille – "Festivaali on uudenlainen, oivaltava ja monipuolinen"

Kirja-alan edistämispalkinto on myönnetty lasten, nuorten ja nuorten aikuisten virtuaaliselle LANU!-kirjallisuusfestivaalille.

Palkintotiedotteen mukaan LANU! on maksutta järjestettävä festivaali Youtubessa ja Instagramissa ja festivaali tukee kirja-alaa sekä lasten ja nuorten kiinnostusta lukemiseen. Festivaalia järjestää LANU ry, ja se järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Ensimmäinen festivaali järjestettiin koronakeväänä 2020.

– Festivaali on uudenlainen, oivaltava ja monipuolinen, palkintotiedotteessa sanotaan.

Palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa

Kirja-alan edistämispalkinto on arvoltaan 15 000 euroa, ja se jaetaan torstaina Helsingin kirjamessuilla ensimmäistä kertaa.

Palkinnon tarkoituksena on palkita tai avustaa kustannus- ja kirja-alan innovaatioita. Kirja-alan edistämispalkinnon saajan valitsi raati, johon kuului Media-alan tutkimussäätiön johtaja Noora Alanne, Parnasso-lehden vastaava tuottaja Karo Hämäläinen, Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson, Suomen Kustannusyhdistyksen johtaja Sakari Laiho, Helsingin Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila ja kirjastoalan ammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta.

Palkinnon rahoittaa Suomen Messusäätiö.