Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Maahanmuuttovirasto avaa viisi uutta vastaanottokeskusta – vastaanottojärjestelmässä kirjoilla yli 40 000 asiakasta, joista suurin osa Ukrainasta paenneita

Maahanmuuttovirasto (Migri) kertoo avaavansa viisi uutta vastaanottokeskusta, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut. Osa uusista vastaanottokeskuksista on jo toiminnassa olevien keskusten sivupisteitä.

Ensimmäisenä uusista keskuksista aloitti toimintansa tänään Kuopion vastaanottokeskuksen Iisalmen sivutoimipiste.

Marraskuussa ovensa avaavat Loviisan vastaanottokeskuksen Porvoon ja Sipoon sivutoimipisteet sekä Seinäjoen vastaanottokeskus. Haminan vastaanottokeskuksen Kuusankosken sivutoimipiste aloittaa toimintansa joulukuussa.

Tällä haavaa Suomessa on 86 vastaanottokeskusta, niiden sivupistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä kahdeksan alaikäisyksikköä.

Ukrainan sodan vaikutukset hakijamääriin vaikeasti ennakoitavia

Vastaanottojärjestelmässä on kirjoilla noin 42 000 asiakasta, joista puolet asuu yksityismajoituksessa ja 10 prosenttia kuntamallin kautta kunnissa. Suurin osa on Ukrainasta paenneita.

– Tilapäistä suojelua hakevien määrä kasvaa edelleen, vaikka liikennettä takaisin Ukrainaankin on. Ukrainassa jatkuvan sodan vaikutukset hakijamääriin ovat edelleen vaikeasti ennakoitavia, sanoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen tiedotteessa.

Suomessa on hänen mukaansa kuitenkin varauduttava siihen, että talvella kasvu voi olla merkittävääkin. Siksi vastaanottokapasiteetin lisäys on tarpeen ja perusteltua.

Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Viraston omat vastaanottokeskukset ovat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät järjestöt, kunnat ja yritykset.