Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Brittitiedustelu: Venäjän Wagner-linja voi hidastaa Ukrainan nopeaa etenemistä Luhanskissa

Venäjän palkkasotilasyhtiö Wagnerin valmistelema puolustuslinja Ukrainassa voi hidastaa ukrainalaisjoukkojen etenemistä Luhanskin alueella. Näin arvioi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan.

Wagnerin omistaja Jevgeni Prigozhin on tuonut julki kaavailuja puolustuslinjasta, jossa on muun muassa panssariesteitä ja juoksuhautoja Kreminnan lähistöllä Itä-Ukrainassa.

Brittitiedustelun mukaan Venäjä näyttää valmistelevan vahvaa puolustusta nykyisen etulinjan taakse estääkseen ukrainalaisjoukkojen nopean etenemisen.

Kiovassa otettiin käyttöön sähkökatkokset onnettomuuksien välttämiseksi

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on otettu käyttöön sähkökatkokset, joiden tarkoituksena on estää onnettomuuksia.

Paikallinen energiayhtiö DTEK on sanonut lausunnossaan, että katkokset kestävät nelisen tuntia.

Sähkökatkoksiin on jouduttu turvautumaan Venäjän iskettyä toistuvasti Ukrainan energiainfrastruktuuriin.

DTEK kehottaa asukkaita käyttämään sähköä säästeliäästi ja yrityksiä rajoittamaan ulkovalaistuksia.

Ukrainan presidentinkanslian mukaan Ukrainassa yli miljoona kotitaloutta on jäänyt ilman sähköä, koska Venäjä on viime päivinä iskenyt energialaitoksiin eri puolilla maata ja tuhonnut ainakin kolmanneksen maan voimaloista.

Macron: ukrainalaisten päätettävissä, milloin rauha on mahdollinen

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi sunnuntaina, että rauha Ukrainassa on mahdollinen, mutta on ukrainalaisten päätettävissä, milloin on sen aika.

Macronin mukaan länsimaiden tuki Ukrainalle on hyväksyttävää, jotta ukrainalaiset voivat jossain vaiheessa itse päättää rauhan ehdot. Macron lisäsi, ettei rauhan pidä antaa olla Venäjän vallan panttivankina.

Macron puhui Roomassa katolisen Sant'Egidio-järjestön konferenssissa, johon sadat poliittiset ja uskonnolliset johtajat ympäri maailmaa ovat kokoontuneet.