Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

"Olin valmis kuolemaan siellä" – John F. Kennedyn sukulainen kertoi värväytyneensä salaa Ukrainan vapaaehtoisjoukkoihin

Yhdysvaltain entisen presidentin John F. Kennedyn veljen Robertin pojanpoika, Conor Kennedy, ilmoittaa olleensa vapaaehtoistaistelijana Ukrainan kansainvälisessä aluepuolustuslegioonassa. Kennedy kertoo asiasta Instagram-tilillään ja asiasta on uutisoinut muun muassa Business Insider.

14. lokakuuta julkaisemassaan viestissä Kennedy istuu aukean laidalla renkaan päällä, päällään sotilasvaatteet ja taisteluliivi. Yhteen Kennedyn taskuista on kirjoitettu hänen isoisänsä Robertin nimi.

– Kuten moni muu, olin syvästi liikuttunut nähdessäni mitä Ukrainassa tapahtuu. Halusin auttaa.

Kennedy kertoi liittyneensä Ukrainan kansainvälisten taistelijoiden legioonaan tänä vuonna. Hän paljasti aikeensa vain yhdelle henkilölle kotimaassaan ja kertoi oikean nimensä vain yhdelle henkilölle Ukrainassa, koska hän ei halunnut erityiskohtelua.

– Saapuessani minulla ei ollut aikaisempaa sotilaallista kokemusta enkä ollut kovin hyvä ampumaan, mutta pystyin kantamaan raskaita tavaroita ja opin nopeasti. Olin myös valmis kuolemaan siellä. Pian he suostuivat lähettämään minut koillisrintamalle.

Kennedy kertoi pitäneensä sotilaana olemisesta enemmän kuin ennen värväytymistään, mutta hän päätti lopulta jättää taistelun.

– Ystäväni siellä tietävät, miksi minun oli tultava kotiin. Olen aina heille velkaa heidän esimerkistään. Tiedän että olen onnekas, että pääsin takaisin, mutta ottaisin myös kaikki ne riskit, jotka otimme, uudelleen. Siellä tapaamani ihmiset olivat rohkeimpia jotka olen koskaan tuntenut.

Kennedy ei täsmentänyt, milloin hän tarkalleen värväytyi Ukrainan joukkoihin. Kansainvälisen legioonan edustajat eivät ole vastanneet Insiderin kommenttipyyntöön, kuten ei Kennedykään.

Noin 20 000 ihmisen uskotaan liittyneen legioonaan Ukrainan sodan aikana. Myös usean Yhdysvaltain kansalaisen kerrotaan kuolleen tai kadonneen taisteluissa.

– Tämä sota muokkaa demokratian kohtaloa tällä vuosisadalla, Kennedy kirjoittaa.

Hän kehottaa jokaista auttamaan jokaisen henkilökohtaisen kykenemisen mukaisesti.

– Liity legioonaan, auta rajalla tai lähetä lääkintätarvikkeita. Joka päivä siellä joku uhraa kaiken kestävän rauhan puolesta. Heitä ei voi pyytää toimimaan yksin.

Conorin isosedän John F. Kennedyn kaudelle ajoittui Kuuban ohjuskriisi, johon tämän hetken Yhdysvaltain ja Venäjän välisten jännitteiden kärjistymistä ja Venäjän ydinaseuhkailua on verrattu viime aikoina. Vuoden 1962 kriisi päättyi Kennedyn johdolla Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton sopuun.