Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lounais-Suomen lennokkihavaintoihin ei liity rikosepäilyjä, kertoo poliisi

Lounaisessa Suomessa tehtyihin lennokkihavaintoihin ei liity rikosepäilyjä, tiedotti poliisi perjantaina. Lounais-Suomen poliisin mukaan sillä ei ole rikosepäilyjä lennokkien lennättämisestä lentokieltoalueilla.

Lounais-Suomen valmiustoimikunta ilmoitti torstaina, että viranomaiset ovat saaneet viime kuukausina havaintoja lennokeista huoltovarmuuden kannalta tärkeiden kohteiden lähellä.

– Poliisilla ei ole tällä hetkellä esitutkinnassa yhtäkään tapausta, jossa tuntemattomia lennokkeja olisi lennätetty ilman lennonjohtoselvitystä tai alueen haltijan lupaa kielto- tai rajoitusalueilla. Tällä hetkellä lennokkihavainnoista ei siis ole syytä huoleen, sanoi ylikomisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisista perjantaina tiedotteessa.

Ilmailulain nojalla lennättämistä on rajoitettu tai kielletty muun muassa valtion johtamisen, maanpuolustuksen tai valtakunnallisesti tärkeiden alueiden yläpuolella. Lounais-Suomessa tällaisia alueita ovat esimerkiksi Puolustusvoimien kohteet sekä Olkiluodon ydinvoimala Satakunnassa.

Jos havaitsee poikkeuksellista ja epäilyttävää lentotoimintaa, tietoja voi lähettää Lounais-Suomen poliisille osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi. Jos tilanne on akuutti ja lento tapahtuu kielletyllä alueella, asiasta neuvotaan ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.