Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Poliisi: Lounais-Suomen droonihavainnoista ei rikosepäilyjä

Lounais-Suomen raportoiduissa drone-havaintoihin ei liity rikosepäilyjä, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.

Alueen valmiustoimikunta tiedotti torstaina viranomaisten saaneen viime kuukausina havaintoja drone-lennokeista huoltovarmuuden kannalta kriittisten kohteiden lähellä. Myös Uutissuomalainen uutisoi asiasta.

Myös poliisi ja muut viranomaiset ovat saaneet viime aikoina havaintoja tärkeän infrastruktuurin lähettyvillä lentäneistä drooneista. Lennokkeja ei kuitenkaan ole havaittu kielto- tai rajoitusalueilla.

– Poliisilla ei ole tällä hetkellä esitutkinnassa yhtäkään tapausta, jossa tuntemattomia lennokkeja olisi lennätetty ilman lennonjohtoselvitystä tai alueen haltijan lupaa kielto- tai rajoitusalueilla. Tällä hetkellä lennokkihavainnoista ei siis ole syytä huoleen, ylikomisario Kai Loukkaanhuhta kertoo tiedotteella.

Ilmailulain nojalla lennättämistä on rajoitettu tai kielletty muun muassa valtion johtamisen, maanpuolustuksen tai valtakunnallisesti tärkeiden alueiden yläpuolella.

Lounais-Suomessa tällaisia alueita ovat esimerkiksi Puolustusvoimien kohteet, Kultarannan ympäristö ja Olkiluodon ydinvoimala. Poliisilla on lain mukainen toimivalta ja keinot puuttua havaittuihin rikkomuksiin tai vaaraa aiheuttavaan lennätykseeen, Loukkaanhuhta muistuttaa.