Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Räppäri Milan Jaffin seksuaalirikossyytteistä väliratkaisu: oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt rap-muusikko Milan Jaffin, 22, mielentilatutkimukseen oikeudenkäynnissä, joka koskee häntä vastaan nostettuja seksuaalirikossyytteitä.

Jaff on syytteessä törkeästä lapsenraiskauksesta sekä raiskauksesta. Perjantaina antamassaan välituomiossa oikeus katsoo, että Jaff on tehnyt syytteiden mukaiset teot, mutta hänen syyntakeisuutensa on tutkittava. Vasta sitten oikeus ottaa kantaa, mihin rikokseen Jaff on syyllistynyt.

Toinen uhri 13-vuotias

Käräjäoikeuden välituomion mukaan toinen uhreista oli tekoaikaan yläkouluikäinen. Uhri oli oikeuden mukaan etsinyt keväällä 2019 yösijaa ja päätynyt Jaffin luokse yöksi. Oikeuden mukaan Jaff oli uhrin kanssa sukupuoliyhteydessä vastoin tämän tahtoa. Uhri oli tapahtuma-aikaan päihtynyt, tuomiossa sanotaan.

Raiskaussyytteessä on puolestaan kyse elokuussa 2020 tapahtuneesta sukupuoliyhteydestä, johon täysi-ikäinen uhri ei ollut suostunut.

Käräjäoikeus arvioi, että molempien tapahtuminen osalta näyttö riitti osoittamaan, että Jaff toimi syytteessä kerrotulla tavalla. Yksi lautamiehistä oli enemmistön kantaa vastaan.

Jaff kiisti oikeudessa syyllisyytensä ja pyysi, että hänen mielentilansa tutkittaisiin.

Pyytänyt mielentilan tutkimista myös katujengijutussa

Jaffin asianajaja kertoo STT:lle, että Jaff on pyytänyt mielentilaansa tutkittavaksi myös Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vireillä olevassa jutussa, jos hänen katsotaan syyllistyneen siinä johonkin rikokseen.

Jaff on syytteessä murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Jutun pääkäsittely pidettiin aiemmin lokakuussa.

Milan Jaff on saanut aiemmin tänä vuonna 10 vuoden vankeustuomion niin kutsutussa pääkaupunkiseudun jengirikosjutussa. Tuomiosta on valitettu Helsingin hovioikeuteen. STT julkaisee Jaffin nimen aiemman käräjätuomion vuoksi sekä koska hän on sosiaalisesta mediasta tunnettu julkisuuden henkilö.