Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Missä on Sergei Shoigu? Venäjän puolustusministeriä ei näkynyt turvallisuusneuvoston osallistujien joukossa

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ei ilmeisesti osallistunut Venäjän turvallisuusneuvoston keskiviikkoiseen kokoukseen. Presidentti Vladimir Putin ilmoitti televisioidussa kokouksessa sotatilalain julistamisesta Ukrainassa miehitetyille alueille ja liikkumisen rajoittamisesta Ukrainan rajan lähialueilla.

Shoigun poissaolon on pannut merkille muun muassa brittiläisen taloussanomalehti Financial Timesin Moskovan toimituksen päällikkö Max Seddon.

Seddon panee merkille, että kokouksen osallistujien joukossa olleet asevoimien komentaja Valeri Gerasimov ja kansalliskaartin johtaja Viktor Zolotov eivät ole neuvoston pysyviä jäseniä. Shoigu vuorostaan on.

Shoigu esiintyi medialle 21. syyskuuta, kun Putin julisti Venäjälle "osittaisen liikekannallepanon". Shoigu avasi liikekannallepanon järjestelyitä ja kertoi "sotilaallisen erikoisoperaation" kulusta. Tällä kertaa sotatilalain julistamisen jälkeen Putin antoi puheenvuoron turvallisuusneuvoston varajohtajalle, ex-presidentti Dmitri Medvedeville. Tätä osuutta kokouksesta ei näytetty.

Kreml listaa verkkosivuillaan Shoigun kokouksen osallistujaksi, mutta ulos ajetulla videolla häntä ei näy osallistujien joukossa.

Shoigu on ollut kovan arvostelun kohteena Venäjällä Ukrainan sodan hoitamisesta. Shoigun asemasta on spekuloitu mittavasti länsimaissa, ja muun muassa Britannian puolustusministeriö arvioi 29. elokuuta tiedusteluraportissaan hänen tulleen siirretyksi sivuun sodan johtamisesta. Shoigun kerrotaan joutuneen pilkan kohteeksi Venäjän asevoimien upseeriston keskuudessa.