Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mediatieto: Venäjän puolustusministerin salarakas haastoi Liettuan oikeuteen oleskelulupansa peruuttamisesta

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun entinen naisystävä haastaa Liettuan valtion oikeuteen hänen oleskeluluvan peruuttamisesta, uutisoi Liettuan yleisradio LRT.

Jelena Kaminskas (o.s. Shebunova), on LRT:n mukaan Shoigun avioliiton ulkopuolisten lasten äiti. Hän menetti oleskulupansa tänä kesänä.

Shoigun avioliiton ulkopuolisen tyttären kerrotaan vuorostaan saaneen Liettuan kansalaisuuden. Kaminskas haastoi Liettuan maahanmuuttoviraston oikeuteen elo-syyskuussa. Vilnan hallinto-oikeus ei ole vielä määrännyt asiaa käsiteltäväksi.

Liettuan turvallisuusministeriö kertoi LRT:n tutkivalle ryhmälle, että Kaminskasin oleskelu Liettuassa saattaa hänen yhteyksiensä vuoksi olla uhaksi Liettuan turvallisuudelle.

Kaminskasilla ja Shoigulla kerrotaan olevan kaksi lasta, joista toinen on alaikäinen. Naisella on myös kaksi muuta lasta avioliitostaan aviomiehensä Adolfas Kaminskaksen kanssa.

Kolmella neljästä lapsesta on Liettuan kansalaisuus. Shoigun avioton tytär sai LRT:n näkemien asiakirjojen mukaan Liettuan kansalaisuuden vuonna 2019.

Kaminskas on vuorostaan Venäjän kansalainen. Hän ilmoitti asuinpaikakseen Liettuan vuonna 2017. Tämän vuoden elokuussa hän muutti miehensä ja nuorimman lapsensa kanssa Venäjälle. Adolfas Kaminskas sai Venäjän kansalaisuuden tänä keväänä.

Venäläinen tutkivan journalismin sivusto The Insider uutisoi Shoigun avioliiton ulkopuolisen suhteen vuonna 2019.

Insiderin mukaan lentoemäntänä työskennellyt Kaminskas tapasi Shoigun, kun tämä toimi hätätilaministerinä. Heidän poikansa syntyi vuonna 2001 ja tytär vuonna 2008. Insiderin mukaan Kaminskas vaurastui huomattavasti ollessaan suhteessa Shoigun kanssa. Hän omisti osakkeita yhtiöissä, jotka saivat tilauksia Venäjän puolustus- ja hätätilaministeriöiltä. Hänellä ei kuitenkaan ole liiketoimintaa Liettuassa. Hänellä ja miehellään on useita yrityksiä Venäjällä.

Sergei Shoigu on naimisissa Irina Shoigun kanssa. Shoigu ei ole tuonut yksityiselämäänsä esiin julkisuudessa.