Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nigerian tulvissa on kuollut ainakin yli 600 ihmistä – yli miljoona ihmistä joutunut jättämään kotinsa

Nigeriassa ainakin yli 600 ihmistä on kuollut viimeaikaisissa tulvissa, kertoo maan humanitaaristen asioiden ministeriö.

Virallinen kuolonuhrien määrä on noussut viikon takaisesta noin sadalla.

Tulvat ovat pahimmat vuosikymmeneen. Ministeriön mukaan luonnonkatastrofi on myös ajanut yli 1,3 miljoonaa ihmistä kodeistaan.

Lisäksi tulvan kerrotaan tuhonneen yli 82 000 taloa ja mittavia määriä peltoalueita.

Sadekausi alkaa yleensä kesäkuun paikkeilla, mutta sateet ovat olleet kansallisen hätäapujärjestön mukaan erityisen voimakkaita elokuusta lähtien.

Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisen paljon Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Lisäksi monet alueen maat kärsivät Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan heijastevaikutusten vuoksi.

Riisintuottajat ovat varoittaneet, että tuhoisat tulvat voivat vaikuttaa hintoihin. Tuontiriisi on kielletty noin 200 miljoonan asukkaan Nigeriassa paikallisen tuotannon kannustamiseksi.

Maailman ruokaohjelma (WFP) ja YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) sanoivat viime kuussa, että Nigeria on yksi kuudesta maasta, joissa nälkätilanne uhkaa muuttua katastrofaaliseksi.