Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäjän mukaan "terrorihyökkäys" sotilaiden harjoitusalueelle surmasi ainakin 11 ihmistä

Venäjän puolustusministeriön mukaan "terrorihyökkäyksessä" sotilaiden harjoitusalueelle Belgorodin seudulla kuoli ainakin 11 ja haavoittui 15 ihmistä, kertovat Venäjän valtiolliset uutistoimistot. Ministeriön mukaan hyökkäys tehtiin lauantaina.

Ministeriön lausunnossa sanottiin kahden entisen neuvostovaltion kansalaisen avanneen tulen.

– Tämän seurauksena 11 ihmistä haavoittui kuolettavasti. Toiset 15 ihmistä saivat vakavuudeltaan vaihtelevia vammoja ja heidät on viety hoitolaitoksiin, uutistoimistot kertoivat.

Kumpikin hyökkääjistä ammuttiin, ministeriön lausunnossa sanottiin uutistoimistojen mukaan.

Lausunnon mukaan hyökkäys tapahtui kesken harjoituksen, joka oli suunnattu tarkoitettu Venäjän sotilaalliseen erikoisoperaatioon Ukrainassa osallistuville vapaaehtoisille. Venäjä kutsuu Ukrainassa helmikuussa aloittamaansa hyökkäyssotaa sotilaalliseksi erikoisoperaatioksi.

Venäjä: Belgorodissa useampia iskuja viime päivinä

Belgorodin alue sijaitsee Ukrainan rajan tuntumassa. Harjoituksiin kohdistunut isku on viimeisin aluetta viime aikoina ravistelleista.

Aiemmin lauantaina alueen kuvernööri sanoi, että öljyvarasto oli tulessa tykistötulen jäljiltä. Hän julkaisi myös kuvan, jossa näkyi tulenlieskoja ja musta savu nousemassa rakennuksen yläpuolelle.

Viime viikolla Venäjä valitti tykistötulen ja ohjusiskujen lisääntyneen Ukrainan rajan lähellä olevalla alueellaan.

Perjantaina viranomaiset puolestaan sanoivat Ukrainan iskun sytyttäneen alueen pääkaupungissa Belgorodissa sijainneen voimakeskuksen tuleen, mikä aiheutti sähkökatkoja.

Päivää aiemmin raketin sanottiin tuhonneen Belgorodin kaupungissa sijaitsevan asuinkerrostalon ylimmän kerroksen.