Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Eduskunta edellyttää täsmennystä suden metsästystä koskevaan lakiin

Eduskunta edellyttää täsmennystä metsästyslakiin suden metsästyksen osalta. Tällöin sääntely sallisi suden metsästyksen poikkeusluvan perusteella, "jos siitä ei ole haittaa lajin suotuisan suojelutason säilymiselle tai sen saavuttamiselle".

Eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen pohjalta tehdyn esityksen perjantaina täysistunnossa äänin 125-17. Tyhjää äänesti kaksi ja poissa oli 55 edustajaa. Esitystä vastaan äänestivät vihreät sekä osa vasemmistoliiton kansanedustajista. Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) tosin äänesti vahingossa "jaa", vaikka hänen oli tarkoitus äänestää "ei".

Eduskunta myös hylkäsi perjantaina toiseen kansalaisaloitteeseen sisältyneen ehdotuksen valkoposkihanhen rajoitetun metsästyksen sallimisesta osana hanhien viljelyksille ja viheralueille aiheuttamien haittojen torjuntaa. Se kuitenkin hyväksyi lausuman, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että poikkeusluvalla ammuttujen valkoposkihanhien asiallinen hyötykäyttö sallitaan.

- - - - -

Uutista on korjattu klo 15.30. 5. virkkeessä pitää olla esitystä, ei mietintöä vastaan.