Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Venäjä valitsi korjaajan Kertshinsalmen sillalle – kuntoon heinäkuuksi

Venäjä on valinnut pääurakoitsijan Kertshinsalmen sillan korjaustöille. Maan hallitus on määrännyt sillan korjauksen valmistumaan heinäkuun alkuun mennessä.

Pääurakoitsijan on määrä valita aliurakoitsijat, mutta tehdä itse vähintään puolet korjausurakasta.

Venäjän mukaan sillasta korjataan ja vaihdetaan kaksi jänneväliä. Silta rikkoutui sabotaasin seurauksena lokakuun kahdeksantena.

Sillalla räjähti kuorma-auto ja se sytytti samaan aikaan liikkuneen junan vaunuja. Onnettomuudessa kuoli räjähdeauton kuljettaja sekä perässä tulleen auton matkustajat. Räjähdyksen myötä kuoli kaikkiaan neljä ihmistä.

Venäjä kertoi aiemmin selvittäneensä iskun tekijät ja räjähteiden matkan sillalle. Maa on myös tehnyt iskuun liittyviä pidätyksiä.

Korjaushinnaksi on arvioitu 500 miljoonaa ruplaa, mikä vastaa nykykurssilla noin kahdeksaa miljoonaa euroa.

Silta oli räjähdyspäivän kokonaan pois käytöstä ja sillan liikennettä pyrittiin kuljettamaan lautoilla. Krimin hotellit antoivat vierailleen myös yhden ilmaisen yön, jotta he pääsivät pois alueelta.

Räjähdystä seuraavana päivänä Venäjä avasi sillan jo osittain. Venäjällä siltaa kutsutaan Krimin sillaksi ja se yhdistää Venäjän ja Ukrainalle kuuluvan Krimin. Venäjä liitti Krimin itseensä laittomasti vuonna 2014.

Sillan korjauspäätöksistä kertoo esimerkiksi venäläislehti RBK.