Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ainakin 18 sotilasta kuollut pommi-iskussa bussiin Syyriassa

Ainakin 18 sotilasta on kuollut ja 27 haavoittunut pommi-iskussa Syyrian armeijan bussiin, kertoo Syyrian valtion uutistoimisto Sana. Isku tapahtui Syyrian pääkaupungin Damaskoksen esikaupunkialueella.

Kyseessä on yksi tuhoisimmista sotilasbusseihin tehdyistä iskuista Syyriassa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä taho on tuoreimman pommi-iskun takana.

Syyriassa on tehty viimeisen vuoden aikana useita tuhoisia pommi-iskuja maan armeijan busseihin.

Kesäkuussa 13 Syyrian armeijan sotilasta kuoli Isisiksen tekemässä bussi-iskussa Raqqan provinssissa maan pohjoisosassa. Britanniassa toimivan, Syyrian sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Isis teki myös maaliskuussa iskun Syyrian armeijan bussiin. Tuolloin surmansa sai 15 sotilasta.

Lisäksi viime vuoden lokakuussa ainakin 13 Syyrian sotilasta kuoli pommi-iskussa armeijan bussiin. Siitä iskusta mikään taho ei ole ottanut vastuuta.

Syyriassa on riehunut verinen sisällissota vuodesta 2011 lähtien, ja noin puoli miljoonaa ihmistä on saanut siinä surmansa. Syyrian väkiluku ennen sisällissodan alkamista oli 22 miljoonaa ihmistä, ja puolet siitä väkimäärästä on joutunut pakenemaan kodeistaan.