Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tunnetun hotellin ravintola suljettiin kesällä myrkytysepäilyn vuoksi – näin omituinen tilanne eteni: levitetty aine mahdollisesti kardemummaa

Tunnetun helsinkiläishotellin ravintola jouduttiin sulkemaan vähäksi aikaa heinäkuussa asiakkaan levittämän aineen vuoksi. Myös Uutissuomalainen kertoi tapauksesta heinäkuussa.

Poliisi sulki hotelli Tornin ravintolan perjantaina tuntemattoman aineen vuoksi – epäilee asiakasta vaaran aiheuttamisesta

Hotelli Tornin Ateljee barissa asioinut naisasiakas levitti ravintolassa ainetta, joka aiheutti oireita kolmelle ravintolatyöntekijälle. Paikalle kutsuttiin lopulta poliisin lisäksi terroripommiryhmä.

Tänään keskiviikkona useat mediat ovat uutisoineet poliisin esitutkintamateriaalista, joka paljastaa uusia yksityiskohtia erikoisesta tapauksesta.

Iltalehden mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun erikoisella tavalla käyttäytynyt nainen saapui ravintolaan ja tilasi kahvin. Nainen levitteli pöydälle epätavallisia esineitä, kuten laastaripaketin, verkkokassin ja mausteputkilon näköisen esineen.

IL:n mukaan nainen naureskeli ja vaikutti puhuvan itsekseen, ja työntekijöiden mukaan hän vaikutti "siunanneen laastaria".

Helsingin Sanomien mukaan työntekijät kuvailivat, että naisen läheisyydessä oli selkeä voimakas tuoksu. Yhden työntekijän mukaan tuoksu oli suitsukemainen.

Pian Tornin työntekijät havaitsivat naisen mahdollisesti levittävän jotain ainetta ilmaan ja pöydille. Sen jälkeen kolme työntekijää sai erikoisia oireita: heille tuli sekava olo ja hengitysoireita.

– Alkoi huimaamaan, tajunta jotenkin hämärtyi, yksi työntekijöistä kuvasi kuulusteluissa IL:n mukaan.

– Kuin olisi juonut sixpackin kaljaa, mutta ilman humalaa, yksi työntekijä kertoi HS:n mukaan.

Ilta-Sanomien mukaan myös asiakkaat olivat hämmästelleet outoa hajua ja kummallista oloa.

Työntekijäkolmikko otti yhteyttä esihenkilöihinsä, jotka määräsivät ravintolan suljettavaksi. Poliisi määräsi ravintolan tilat eristettäviksi ja paikalle saapui rikostutkijoiden lisäksi terroripommiryhmä.

Itse rikos on silti jäämässä täydelliseksi mysteeriksi, kirjoittaa HS.

Asiaa tutkittiin muun muassa törkeänä pahoinpitelynä, mutta poliisi kuitenkin päätti esitutkinnan tuloksettomana. Ravintolan tiloista ei löydetty rikosteknisissä tutkimuksissa ainetta, joka olisi voinut aiheuttaa ravintolatyöntekijöiden oireet. Heiltä ei myöskään pystytty ottamaan seuloja, koska ei ollut tietoa, mitä aineita seuloista olisi etsitty.

Nainen itse ei kuulusteluissa halunnut juuri kommentoida asiaa, kirjoittaa IL. Myöskään häneen kotiinsa tehdystä etsinnästä ei löytynyt terveydelle vaarallisia aineita.

Poliisi päätyi lopulta siihen tulokseen, että aine, jota nainen levitti, oli mahdollisesti kardemummaa.

Poliisin tutkinnassa ei pystytty selvittämään työntekijöiden oireiden syytä.