Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"Täyttä pahuutta" – Venäjä iski ohjuksilla asuintaloihin Zaporizhzhjassa, toistakymmentä kuoli, haavoittuneita on liki 50

Ukrainassa toistakymmentä ihmistä on saanut surmansa Venäjän ohjusiskuissa Zaporizhzhjaan sunnuntain vastaisena yönä, kertovat paikallisviranomaiset. Viranomaisten mukaan kuolleita on ainakin 17 ja haavoittuneita liki 50.

Ohjukset vahingoittivat kymmeniä taloja.

– Zaporizhzhja jälleen. Armottomia iskuja rauhanomaisia ihmisiä vastaan. Asuintaloihin, keskellä yötä. Täyttä pahuutta. Raakalaisia ja terroristeja kaikki aina heistä, jotka antoivat käskyn heihin, jotka toteuttivat sen. He joutuvat vastuuseen. Varmasti. Lain ja ihmisten edessä, kirjoitti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi Telegram-viestipalvelussa.

YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoi jo eilen, että myös Zaporizhzhjan ydinvoimalan turvallisuustilanne on heikentynyt entisestään, koska voimalan viimeinenkin sähkölinja on taas poikki.

Voimalassa käytetään nyt dieselgeneraattoreita sähkön tuottamiseen. Ydinvoimala tarvitsee sähköä muun muassa reaktorin jäähdytykseen.

Zaporizhzhjan kaupunki sijaitsee samannimisessä maakunnassa, jonka Venäjä on väittänyt liittäneensä itseensä, vaikka Venäjän joukot eivät edes hallitse koko maakuntaa.

Ukraina on vallannut takaisin yli 1 100 neliökilometrin alueen Hersonissa

Ukraina sanoo vallanneensa takaisin Venäjältä yli 1 170 neliökilometrin edestä alueita eteläisessä Hersonissa Ukrainassa.

Ukrainan asevoimien edustaja kertoi asiasta Guardian-lehden mukaan tänään.

Alueet on vallattu takaisin elokuun lopulta alkaen, jolloin Ukraina aloitti vastahyökkäyksensä Venäjän haltuunsa ottamien alueiden takaisin saamiseksi.

Vaikka Ukraina on edistynyt paljon Hersonissa, maan asevoimien tiedottaja Natalia Humeniuk arvioi, että Ukrainalla on vielä paljon tehtävää vallattujen alueiden turvaamiseksi.