Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mediat: Hakkeriryhmä keskeytti television uutislähetyksen Iranissa

Iranissa hakkeriryhmä keskeytti suoran uutislähetyksen lauantaina, kertovat useat kansainväliset mediat.

Iran International -kanavan englanninkielisellä Twitter-tilillä kerrotaan, että televisioon ilmestyi esimerkiksi kuva Iranin hengellisestä johtajasta ajatollah Ali Khameneista liekkien ympäröimänä, siveyspoliisin käsissä kuolleesta Mahsa Aminista sekä muista mielenosoituksissa kuolleista tytöistä. Lisäksi ruudussa näkyi tekstejä, joissa muun muassa kannustettiin liittymään protesteihin.

BBC:n mukaan keskeytys kesti joitakin sekunteja, ja tältä vaikuttaa myös Iran Internationalin Twitterissä julkaisemalla videolla.

Mielenosoitukset hallintoa vastaan alkoivat syyskuussa, kun 22-vuotias Amini kuoli maan siveyspoliisin otettua hänet kiinni väärin puetun hijabin vuoksi. Iranin hallinto on puuttunut mielenosoituksiin käyttämällä väkivaltaa, ja yli sata ihmistä on saanut surmansa.

Mielenosoitukset ovat levinneet poikkeuksellisen laajalle, jopa Iranin konservatiivisimmille paikkakunnille ja eri oppositiopuolueisiin.