Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hallinto-oikeus ratkaisi turvallisuusjohtajan irtisanomisasian eduskunnan kanslian eduksi

Helsingin hallinto-oikeus on ratkaissut entisen turvallisuusjohtajan irtisanomisasian eduskunnan kanslian eduksi, tiedottaa eduskunta.

Eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan ratkaisu oli odotettu.

– Oli tärkeä saada tähän asiaan oikeuden näkemys, joka oli meidän odotusten mukainen, Paavola sanoo tiedotteessa. Hän ei aio kommentoida asiaa tämän enempää.

Ratkaisu liittyy eduskunnan entisen turvallisuusjohtajan Jukka Savolan tekemään valitukseen siitä, että hänet irtisanottiin tehtävästään maaliskuussa 2021.

Savola vaati hallinto-oikeutta kumoamaan irtisanomisensa. Lisäksi hän vaati hallinto-oikeutta velvoittamaan viranomaisen korvaamaan oikeudenkäyntikulunsa täysimääräisesti.

Tap aus sai alkunsa Juha Sipilään kohdistuneesta päällekarkauksesta

Savola menetti työpaikkansa sen jälkeen, kun hänen syytettiin luovuttaneen MTV:n uutisille eduskunnan turvakamerakuvaa entiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk.) kohdistuneesta päällekarkauksesta. Savolan katsottiin myös valehdelleen julkisuudessa, ettei tiennyt, mistä MTV oli kuvamateriaalin saanut.

Entinen turvallisuusjohtaja on kiistänyt syytteet.

Valituskirjelmässä Savola kertoi antaneensa MTV:n toimittajan kuvata eduskunnan turvakameravideon omalla kännykällään, mutta ettei tallenteita missään vaiheessa varsinaisesti luovutettu.

Savola syytti valituskirjelmässään työnantajaa virkamieslaissa säädetyn kuulemisvelvoitteen laiminlyönnistä. Säännös velvoittaa työnantajaa kuulemaan virkamiesyhdistystä ja luottamusmiestä ennen päätöstä irtisanomisesta. Näin ei Savolan valituksen mukaan tehty.

-----------------------

Korjattu aiempaa uutista klo 13.39: titteli on turvallisuusjohtaja, ei turvallisuuspäällikkö.