Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Tänään on sateinen ja tuulinen päivä – Käsivarressa ajokeli voi muuttua huonoksi lumisateen takia

Tänään on sateinen ja tuulinen päivä, mutta ennakoidut myrskyt ovat väistyneet ennusteista. Ilmatieteen laitos antaa tuulivaroituksia maan länsi- ja pohjoisosiin.

– Myös merialueille on varoituksia, mutta tuuli ei yllä myrskylukemiin. Ylimmillään tuulilukemat ovat Perämerellä, jossa varoitukset ovat 19 metriä sekunnissa, kertoo päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

Sadealue pyyhkäisee aamupäivällä koko maan yli.

– Iltapäivän ja illan aikana saderintama väistyy, ja lännen suunnalta tulee kuivempaa ilmaa tilalle. Aurinkokin voi näyttäytyä, Sorsa kertoo.

Seuraavien sateiden ennakoidaan saapuvan maan länsiosaan jo perjantaina, mutta niistä ei ole koko maan kattavaksi sadealueeksi. Perjantaille ja lauantaille on luvassa tuulivaroituksia ja ajoittaisia sateita eri puolille maata.

– Sunnuntai on mahdollisesti poutaisempi ja nätimpi päivä.

Lähipäivien lämpötilat ovat tavanomaisia. Päivälämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 10–15 asteen paikkeilla. Lapissa on viitisen astetta viileämpää.

– Ihan Käsivarren kärjessä voi sadella torstaina jonkin verran lunta, joten siellä varoitetaan huonosta ajokelistä, Sorsa sanoo.