Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Vakuutusyhtiö: Älä mene hissiin torstaina

Vakuutusyhtiö POP Vakuutus neuvoo kansalaisia varautumaan Suomea tällä viikolla riepottaviin myrskytuuliin.

Kovinta puhuria povataan torstaille, ja silloin kannattaa vakuutusyhtiön mukaan pysytellä mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa.

Neuvoihin kuuluu myös ohje välttää hissejä.

– Älä käytä hissejä syysmyrskyn aikana sähkökatkon riskin vuoksi, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Myrskylukemiin nousevat tuulenpuuskat voivat aiheuttaa suuria ja paikallisia tuhoja, joita voivat olla esimerkiksi pihalle tai autojen päälle kaatuneet puut, rankasta sateesta kastunut kellari, tuulen voimasta rikkoontunut irtaimisto, särkynyt ikkuna tai jopa oikosulun aiheuttama tulipalo.

POP Vakuutuksen korvauspalveluiden operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta kehottaa tekemään omalla pihalla ennaltaehkäiseviä toimia.

– Pihan puiden kunto on nyt hyvä tarkastaa. Sen lisäksi ajoneuvot kannattaa sijoittaa tarpeeksi kauas puustosta, joka voisi mahdollisesti myrskyn aikana kaatua niiden päälle.

Pihan irtaimisto on myös syytä varastoida talveksi tai kiinnittää tavarat siten, etteivät ne voi lentää tuulen mukana ja aiheuttaa vahinkoa osuessaan ihmisiin, autoihin tai rakenteisiin.

Autolla liikkuessa on syytä varoa puolestaan voimakasta sivutuulta.

Mahdolliset vahingot kannattaa kuvata heti, kun myrsky laantuu.

Kotivakuutukset korvaavat pääsääntöisesti myrskytuulten aiheuttamia tuhoja. POP Vakuutuksen kriteeri myrskytuulelle on yli 20 m/s.