Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koppimönkijät ovat syrjäyttäneet mopoautot nuorison liikennevälineenä: "Vauhti on kingi"

Moottoriajelusta innostuneet nuoret ovat siirtyneet viime vuosien aikana mopoautoista traktorimönkijöiden käyttäjiksi. Viime vuonna ensirekisteröitiin lähes 10 000 traktorimönkijää, kun vuonna 2016 niitä rekisteröitiin hieman yli 5 000.

Vastaavasti mopoautojen ensirekisteröinnit ovat romahtaneet. Niitä rekisteröitiin kymmenen vuotta sitten yli tuhat vuodessa, kun taas viime vuonna luvut ovat jääneet kahdensadan paikkeille.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin asiantuntija Jukka Juhola arvioi, että traktorimönkijöiden suosion kasvulla ja mopoautojen kiinnostuksen laskemisella on yhteys.

– Varsinkin vierekkäin istuttavat koppimönkijät ovat selvästi syrjäyttäneet mopoautot markkinoilta, Juhola sanoo.

Koppimönkijöiden hinnat pyörivät Juholan mukaan samalla tasolla kuin mopoautojen. Esimerkiksi Aixamin uudet mopoautot maksavat mallista riippuen noin 13 000–18 000 euroa, kun taas mönkijöitä valmistavan Polariksen Ranger-koppimönkijämalli on hieman kalliimpi, noin 17 000–23 000 euroa.

– Vaikuttaa siltä, että nuoriso on todennut koppimönkijät hintalaatusuhteeltaan paremmaksi vaihtoehdoksi.

Traktorimönkijät jaetaan kolmeen eri kokoluokkaan. Koppimönkijät kuuluvat isoimpaan kokoluokkaan, jonka ensirekisteröintien määrä on kymmenkertaistunut viidessä vuodessa.

Mönkijällä voi ajaa jopa kuudenkymmenen kilometrin tuntivauhtia

Koppimönkijät ovat niin sanottuja katettuja traktorimönkijöitä. Niiden sisälle voi mennä istumaan samalla tavalla kuin mopoautoihin. Suurin osa koppimönkijöistä on varusteltu myös lämpöhyteillä, joten niiden sisätilat pysyvät lämpimänä samalla tavalla kuin tavallisen auton.

Koppimönkijöiden ja muiden traktorimönkijöiden suosio nuorison keskuudessa alkoi Juholan mukaan vuonna 2013, kun Euroopan unionin asetus antoi tarkat ohjeet traktorien ja muiden maa- ja metsätaloudessa käytettävien ajoneuvojen markkinavalvonnasta.

– Asetus mahdollisti nämä koppimönkijät, Juhola toteaa.

Mönkijöitä voi ajaa traktorin ajokortilla, jonka voi saada jo 15-vuotiaana. Toisin kuin mopolla tai mopoautolla, mönkijällä voi ajaa kuudenkymmenen kilometrin tuntivauhtia.

Vuoden 2018 tehdyn ajokorttiuudistuksen jälkeen traktorin ajokorttiin vaaditaan vain muutaman tunnin teoriaopetus.

Koronapandemia vauhditti mönkijöiden kysyntää

Mönkijäyritys Polariksessa on huomattu traktorimönkijöiden suosion kasvu. Toimitusjohtaja Jyrki Tikkanen arvioi, että esimerkiksi koppimönkijöitä myydään nyt jopa kuusi kertaa enemmän kuin viisi vuotta sitten.

– Suuri osa koppimönkijöistä menee nuorison käyttöön, mutta niitä ostetaan myös koko perheen tarpeisiin. Mönkijöitä käytetään myös esimerkiksi kesämökeillä, maatiloilla ja muunlaisessa hyötykäytössä, Tikkanen sanoo.

Koppimönkijöitä myydään Tikkasen mukaan tänä vuonna noin 1 200 kappaletta, joista jopa kaksi kolmasosaa tulee Polarikselta.

Suurin mönkijöiden kysyntäpiikki tuli Tikkasen mukaan koronapandemiavuosina 2020–2021. Ihmiset innostuivat silloin kotimaan matkailusta ja mökkeilystä.

– Tänä vuonna mönkijöitä myydään jo vähän vähemmän, mutta kysyntä on pysynyt silti korkealla, Tikkanen sanoo.

Kasvanut kiinnostus näkyy myös mönkijöiden jälleenmyyntiarvossa. Jos nuori haluaa myydä mönkijän, siitä voi saada hyvät rahat, arvioi Tikkanen.

"Markkinat ovat sekaisin kuin seinäkello"

Samalla, kun mönkijöiden kysyntä on kasvanut, ovat mopoautojen markkinat kutistuneet merkittävästi. Tilanne on Aixam-merkkisiä mopoautoja maahantuovan Elfvingin myyntijohtaja Tomi Kinnusen mukaan huono.

– Markkinat ovat sekaisin kuin seinäkello, Kinnunen kuvailee.

Mopoautoja ensirekisteröitiin viime vuonna vain 241. Vielä kymmenen vuotta aikaisemmin niitä rekisteröitiin yli 1 200.

Tilanne ei ole Kinnusen mukaan kääntymässä paremmaksi, sillä ensirekisteröinnit ovat vähentyneet kuluvana vuonna noin viidenneksen.

Sen sijaan käytettyjä mopoautoja myydään Kinnusen mukaan vielä melko hyvin. Tällä hetkellä reilut viisi vuotta vanhoja 50 000–80 000 kilometriä ajettuja mopoautoja kaupataan noin 5 000 eurolla internetin markkinapaikoilla.

"Siinä päästettiin traktorimönkijät kuninkaiksi"

Yksi syy mopoautojen suosion laskuun on Kinnusen mielestä ajokorttilain uudistus.

– Siinä päästettiin traktorimönkijät kuninkaiksi. Niillä voi ajaa jopa kuuttakymppiä, paljon kovempaa kuin mopoautolla. Vauhti on kingi, kuten joku sanoi.

Asiaa ei ole Kinnusen mukaan auttanut yleisen ilmapiirin muuttuminen mopoautojen vastaiseksi eikä kohonneet vakuutushinnat.

– Pahimmillaan mopoautosta voi joutua maksamaan vakuutusmaksuja jopa 2 600 euroa vuodessa. Vakuutukset kannattaa siis kilpailuttaa, niin pääsee halvemmalla, Kinnunen sanoo.

Sen sijaan traktorimönkijöiden vakuutusmaksut pyörivät Polariksen Tikkasen mukaan noin viidensadan euron paikkeilla. Sekä mopoautojen että mönkijöiden vakuutusmaksut vaihtelevat kuitenkin paljon eri vakuutusyhtiöiden välillä.

Kinnunen muistuttaa, että mopoautoissa on myös hyviä puolia mönkijöihin verrattuna. Ne kuluttavat hänen mukaansa vähemmän polttoainetta kuin mönkijät. Kinnunen myös pitää mopoautojen ajomukavuutta mönkijöitä parempana.

Mopojen määrä liikenteessä on vähentynyt alle puoleen

Nuorison ajokulttuurissa on tapahtunut muutakin kuin mönkijöiden suosion kasvaminen, sillä perinteisten mopojen määrä on puolittunut kymmenessä vuodessa.

Mopoja oli liikennekäytössä Traficomin tilastojen mukaan hieman yli satatuhatta viime vuoden lopulla. Vielä kymmenen vuotta aikaisemmin niitä oli yli 220 000. Tieliikennekäytössä olevien mopojen määrä voi vaihdella vuodenajan mukaan.

Mopoja myös ensirekisteröidään entistä vähemmän. Vuonna 2021 mopoja ensirekisteröitiin Traficomin mukaan noin 4 400 kappaletta, kun vuonna 2011 ensirekisteröintejä tehtiin vielä yli 15 000.

Käytössä olevien mopojen kato ei selity Traficomin Juholan mukaan vain mönkijöiden suosion kasvulla. Vaikuttaa siltä, että nuoret ovat vaihtaneet muihin liikennevälineisiin.

– Noista luvuista voi päätellä, että nuoriso on vaihtanut mopot esimerkiksi polkupyöriin, sähköpyöriin ja julkiseen liikenteeseen, Juhola sanoo.

Myös kevytmoottoripyörien rekisteröinnit ovat vähentyneet selvästi. Niiden ensirekisteröintien määrä on vähentynyt yli kolmanneksella viidessä vuodessa.