Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Joku pahoinpiteli nuoren miehen henkihieveriin – uhri löytyi Kuopion torin luota Sokoksen edestä

Poliisi pyytää havaintoja, missä asunnossa nuori mies pahoinpideltiin erittäin vakavasti Kuopiossa tiistai-iltana.

Ohikulkija soitti hätäkeskukseen tiistaina 27. syyskuuta kello 20.52 ja ilmoitti, että Kuopion keskustassa Haapaniemenkadulla Sokoksen edessä makaa pahoinpidelty mies.

Mies vietiin ambulanssilla sairaalahoitoon. Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä vapaudenriistona ja ryöstönä.

Miehen löytymisen jälkeen poliisi selvitti miehen liikkeitä keskustassa. Mies oli tullut torin varrelle Sokoksen kongin läpi. Sitä ennen hän oli tullut Ajurinkatua ilmeisesti viihdekeskus Minnan ohi Sokoksen taakse.

Poliisi arvelee, että mies oli kävellyt loukkaantuneena torille ainakin Minna Canthin kadulta tai viimeistään Kauppakadulta asti. Sitä ennen hänen liikkeistään ei ole varmuutta.

Mies oli pahoinpidelty mahdollisesti yksityisasunnossa Valkeisenlammen ja keskustan välisellä alueella kuten keskustan, Sairaalakadun tai Kasarmikadun jossain kerrostalossa tai muualla Kuopion torin lounaispuolella olevista asuintaloista. Pahoinpitelypaikka voi olla jossain vielä kauempanakin torista.

Väkivallan teon tarkkaa aikaa tiedetä. Miestä oli pahoinpidelty ja häntä oli mahdollisesti pidetty vankina jossain asunnossa enintään muutamia tunteja. Mies itse kertoi poliisille alustavasti, että hänen seuranaan asunnossa oli ollut "tuntematon mies".

Poliisi pyytää havaintoja Kuopion keskustassa tai sen lähellä verisenä kulkeneesta noin 25-vuotiaasta miehestä tai pahoinpitelyn äänistä jostain kuopiolaisesta asunnosta tiistailta noin kello 17–20.50.

Miehellä oli yllään musta huppari, jossa edessä oli anime-hahmoinen kuva huumeisiin kuolleesta rap-artistista Lil Peepistä. Kuva ja hupparin hihojen tekstit ja kuviot olivat vaaleanpunasävyisiä.

Lisäksi miehellä oli punainen kangaslippis, jossa oli edessä iso S-kirjain. Kyseinen logo on yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tunnus.

Miehellä oli jalassaan harmaat suoralahkeiset collegehousut ja mustat merkkilenkkarit.

Poliisi pyytää havaintoja miehen liikkeistä Kuopion keskustassa sekä siitä, jos joku on nähnyt pahoinpidellyn miehen esimerkiksi jonkin talon porraskäytävässä tai piha-alueelle.

Lisäksi poliisi pyytää havaintoja tiistai-iltana kuulluista pahoinpitelyäänistä asunnoista.

Kaikki tapaukseen liittyvät havainnot ja tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Törkeän rikoksen kohteeksi joutuneella miehellä ei ole tällä hetkellä hengenvaaraa, mutta hänen vammansa löydettäessä olivat erittäin vakavia.