Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suuret Wall Street -firmat saivat yhteensä 1,8 miljardin dollarin edestä sakkoja puutteellisesta tiedon säilyttämisestä

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat määränneet yhteensä noin 1,8 miljardin dollarin edestä sakkoja suurille Wall Street -yhtiöille. Taustalla ovat puutteet lain edellyttämien tietojen säilyttämisessä.

Joukossa olivat muiden muassa Barclays, Bank of America, Deutsche Bank ja Goldman Sachs. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio SEC kertoi lausunnossaan, että yhtiöt eivät olleet keränneet ja säilyttäneet sähköistä viestintää, jonka pitää olla valvojien saatavilla. Kyse on esimerkiksi työntekijöiden toisilleen henkilökohtaisista puhelimistaan lähettämistä tekstiviesteistä.

SEC ilmoitti 16 yhtiön saavan yhteensä 1,1 miljardin suuruiset sakot maksettavakseen. Yhdysvaltojen johdannaismarkkinoita säätelevä Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ilmoitti puolestaan samanaikaisessa, samoja yhtiöitä ja samoja rikkeitä käsitelleessä selvityksessään päätyneensä 710 miljoonan dollarin maksuihin.

SEC:n tutkinnassa selvisi, että sekä vanhemmat että nuoremmat työntekijät yhtiöissä käyttivät keskinäisessä viestinnässään toistuvasti muita kuin virallisia kanavia, mikä voi SEC:n mukaan vaikuttaa valvontaan.

Eniten maksettavaa tuli Bank of Americalle, SEC:ltä ja CFTC:ltä yhteensä 225 miljoonaa dollaria.

Viime joulukuussa SEC määräsi JPMorgan Chaselle yhteensä 125 miljoonan dollarin sakon vastaavista puutteista, minkä seurauksena asiaa alettiin komission mukaan tarkastella koko alan laajuisesti.